Transparent
Inloggen
Sluiten

Mino Raiola: 'Ajax wilde ineens veel meer dan wat was afgesproken'

1 januari 2020 11:26 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mino Raiola: "Ajax wilde ineens veel meer dan wat was afgesproken"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview in Voetbal International haalt Mino Raiola uit naar Ajax. Volgens de zaakwaarnemer hield de club zich niet aan de afspraken die waren gemaakt met Matthijs de Ligt over een transfer. "Een jaar eerder kon Matthijs al naar Juventus, Ajax vroeg hem te blijven, toen zijn er bepaalde afspraken gemaakt. Maar door de transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona, waar een topbedrag uit rolde, wilde Ajax ineens veel meer dan wat was afgesproken", aldus Raiola. "Wat me het meest frustreert, is dat dit over de rug van Matthijs is gegaan. Mijn probleem is dat ik me met mijn voetballers identificeer. Ik ben die speler, tenminste, zo voel ik dat."

Raiola verwerpt de opmerking dat hij zichzelf ook altijd hard opstelt in onderhandelingen en het daarom wellicht geldt dat de pot de ketel verwijt dat die zwart ziet. "Ik ben soms keihard, maar ik heb nog nooit iets beloofd wat ik niet ben nagekomen", zo geeft hij aan. "Ik heb absoluut niets tegen Overmars of Van der Sar, maar ik vind: op dit niveau moet je zaken kunnen doen over de telefoon. Als ik een speler iets beloof en zeg: Ik garandeer het voor je, dan ga ik eraan als het niet gebeurt. Zo werk ik met heel veel Europese topclubs, misschien met Ajax in de toekomst ook."

De zaakwaarnemer gaat verder: "Of de boosheid is bekoeld? Dat zou wel moeten, maar… het verdiende niet de schoonheidsprijs. Ik weet wel dat iedere zaak die je goed of slecht doet, iedere volgende zaak beïnvloedt. Alleen de speler mag er nooit de dupe van worden. Het moet niet mijn gevecht worden over de rug van een speler."

Meer op VI.nl




Tags

raiola barcelona jong juventus overmars sar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Pot, ketel, koekie, eigen deeg, oog om oog, boontje, loontje.
+7/-0

4 jaar geleden
Natuurlijk, meneer Rioola voelt zich zo ontzettend betrokken bij de spelers, als een vader. Ah gossie is alles over de rug van Matthijs gegaan? Volgens mij voetbalt meneer de Ligt op zeer jonge leeftijd (te jong wat mij betreft) bij een enorm kapitaal krachtige koopclub. Matthijs is er zeker niet armer op geworden, misschien doet het meneer Raiola nog een beetje pijn dat het ten koste van zijn commissie is geweest, die is namelijk meerdere miljoenen per speler! Waarom? Door zijn naam en een paar uurtjes onderhandelen. Hij heeft het over handelen op hoog niveau, dan weet hij dondersgoed dat zo’n onderhandeling is beklonken als de handtekeningen op het papier staan. Het gaat niet over een tweedehands meubel via marktplaats. Misschien heeft Ajax inderdaad meer gevraagd dan initieel de bedoeling was, niet gek als deze speler medeverantwoordelijk was voor een landskampioenschap, beker en halve finale CL, dan gaat de prijs omhoog (zijn commissie overigens ook, maar daar klaagt hij niet over). Misschien moet hij kijken naar situatie Zyech; topclubs konden hem een paar maanden geleden ophalen voor 30 miljoen. Geen topclub die dat wilde betalen. Nu? 60 miljoen, en raad eens? Die is komende zomer gewoon weg. Is Ajax dan de boosdoener? Nee, de andere clubs zien pas de waarde in zo’n speler als Ajax deze bedragen vraagt. Hard opgesteld en goed onderhandeld heet dat.
+5/-0

tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Als er eentje de zakken vult over de rug van spelers ben jij het wel dikke pizzabakker. Je bent gewoon een ordinaire mensenhandelaar.
+4/-0

Ach rot toch op met die misselijke vent, is al lang ontkracht door Overmars.
Waarom zal Ajax aan een 18 jarig super talent wat zelf niet eens weg wil op dat moment en nog jaren onder contract staat een bedrag hangen?

Zal de woede bij Ajax al bekoeld zijn om al die grote talenten die ze opleidde naar tallozen beloften van Raiola dat ze bij gingen tekenen uiteindelijk toch voor niks de deur uit liepen?
Die man heeft Ajax van zoveel mooist berooft en is daar uiteindelijk vooral zelf alleen beter van geworden, zowel de speler als Ajax werden meestal de dupe van zijn gewin.
In hetzelfde interview loopt bij ook nog dik te doen over Malen dat hij die ook zo goed begeleid en hem zeker niet te vroeg naar het buitenland brengt.
Ja hallo, een topspits in de jeugd bij Ajax, een echte Ajax spits uit het boekje, tekende ook niet bij na mondelingen beloften.
Carrière bijna verwoest bij Arsenal maar nog snel onder kunnen brengen bij die gluipers van Psv.
Als hij gewoon bij Ajax was gebleven had het nu al een Europese topspits geweest en de nummer 1 man in oranje, daar ben ik van overtuigd.
Nu in het bouwval van Eindhoven wat op internationaal niveau al jaren niks meer voorstelt zit hij zo vast als een huis omdat niemand zijn kwaliteiten op niveau kan beoordelen.
+2/-0

4 jaar geleden
Teveel aandacht voor deze man! Pff, krijg wel ineens zin in pizza. Ff gebruik van mijn pizzapunten dan maar.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik wil op een fatsoenlijke manier iet over meneer Raiola zeggen ,maar eigenlijk heb ik wat nu bekend is over deze man uit de kranten. Als alles waar is wat deze man voor streken levert dan heb ik nog niet het recht om alles maar te zeggen. Wie wel wat mag zeggen is < Ajax > Onze directie gaat dat niet in het openbaar doen, deze mensen staan ver boven Raiola.
+2/-0

4 jaar geleden
Hij moet niet zeken. Mino wil altijd meer geld verdienen, dus hogere transfers leveren hem meer commissie op. Mino wil altijd meer geld...
+2/-0

4 jaar geleden
Mino is alvast zichzelf aan het indekken vanwege het gedoe wat binnenkort rondom Ryan Gravenberch zal gaan losbarsten. Ze zijn zogenaamd in gesprek met Ajax maar op een of andere manier zal het wel weer barsten. Omdat Gravenberch waarschijnlijk maar met één of twee jaar wil verlengen of zoiets en Ajax dat tekort vindt. Gevolg zal zijn dat Mino 'geen andere uitweg ziet, gedwongen door Ajax' Ryan gaat onderbrengen in Turijn. Ajax krijgt dan een fooi van Juventus, laten we zeggen vijf miljoen. Raiola steekt zelf het dubbele in zijn zak. De loopbaan van Gravenberch is vervolgens ernstig in gevaar.
+2/-0

4 jaar geleden
Some moet je verlies lijden om ergens vanaf te komen en ik denk dat Raiola iemand is waar je echt vanaf wilt als Ajax zijnde. Hij is goed voor zijn spelers financieel gezien maar niet sportief gezien en zeker niet voor Ajax. Gewoon alle spelers die met Raiola zaken doen op een zijspoor zetten en alle spelers laten weten dat als ze met deze man in zee gaan, ze geen minuut meer zullen spelen. Ja er zullen wat talenten vertrekken, maar dat is het mijn inzien waard om te laten zien dat zaakwaarnemers niet de voetballerij runnen. Het heeft lang genoeg geduurd met deze zakkenvullers die zich klaarblijkelijk aan geen enkele regels hoeven te houden.
+1/-0

4 jaar geleden
Spreekt deze dikkerd nu serieus over anderen in relatie tot "over de rug van de speler....." ? Idioot is het.
+2/-0

4 jaar geleden
Die rakker heeft met alle clubs ruzie, wat een lopende portefeuille!!
+2/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
En het grappige is, hij ligt van niks en niemand wakker. Wat kan hem het verrekken, beetje ruzie hier en daar. Hij verkoopt toch wel. Hij weet echt wel dat iedereen een hekel aan hem heeft en toch komt hij er altijd mee weg.
+1/-0

4 jaar geleden
De strategie om bij transfers altijd netjes te zijn tegen spelers, BEHALVE als Riola de zaakwaarner is, lijkt me juist... Hulde Sar/Overmars!
+1/-0

4 jaar geleden
Er is maar één ding waar Riolaratta zich echt bij betrokken voelt, en dat is zijn bankrekening.
Het interesseerd hem geen reet waar en hoe een speler terecht komt als hij zijn commissie maar opstrijkt.
Hoeveel jonge talenten zijn door deze opportunist niet naar de kloten geholpen door zijn mooie praatjes?
Géén zaken meer mee doen, en idd spelers met hem als zaakwaarnemer voor de keuze zetten. Of hij eruit, of die speler zelf er bij Ajax uit.
Moet jij eens zien hoeveel spelers hij overhoudt.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik vond het ook erg spijtig dat De Ligt opeens hem er bij haalde - terwijl hij een andere zaakwaarnemer had - die dit ook prima had kunnen fixen. Sowieso naar Juventus gaan op deze leeftijd is een grove blunder geweest van hem. Vind ik nog steeds.

Frenkie bleef trouw aan zijn jeugdzaakwaarnemer. Mooi.
+1/-0

4 jaar geleden
Hij moet zich niet zo druk maken die ouwe pizzabakker, hij doet zelf niets anders als zijn hand op houden en zijn gage verhogen.
Ik hoop wel dat hij snel klaar is in de voetbalwereld, dan zijn de meeste voetballers weer met beide benen op de grond.
+1/-0

4 jaar geleden
So what,
Ajax heeft hem toch ook opgeleid en bepaald dus de prijs. En als de marktwaarde van een speler stijgt. Word hij duurder. Onze Overmars is malle Pietje niet.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht