Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'We speelden allemaal voor Abdelhak'

27 december 2019 09:39 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Donny van de Beek: "We speelden allemaal voor Abdelhak"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS geeft Donny van de Beek aan met veel plezier terug te kijken op de 34ste landstitel. "We wilden het heel graag bewerkstelligen, die titel. Als dat dan lukt, is die ontlading groot. We hebben uiteindelijk een fantastische huldiging gehad, met een groot feest", aldus Van de Beek. "In de aanloop naar die dag toe, wisten we dat we 'm moesten pakken. Als je kijkt naar het seizoen, dan verdienden we het ook. Iedereen hikte er al zo lang tegenaan. Ajax was al een tijd geen kampioen geworden. En dan ook nog die 34ste. Het was zo beladen. We speelden allemaal voor Abdelhak. Naar dit kampioenschap werd zo erg uitgekeken."

Voor de middenvelder was het persoonlijk erg belangrijk. "Dat stond hoog op mijn lijstje natuurlijk. Ik wist ook dat Abdelhak bewust rugnummer 34 koos om het mee te maken met Ajax. Hij is iemand die over dat soort dingen nadenkt. Dat vertelde hij destijds wel tegen me", zo geeft hij aan. Bovendien vond Van de Beek het heel mooi dat de vader en broer van Abdelhak Nouri aanwezig waren bij de huldiging. "Ik heb een hele goede band met de familie. Ik spreek ze veel en vooral broer Mohammed. Ik heb daar elke dag veel contact mee. Ik zie hem ook veel. Hij voetbalt nu bij mijn oude amateurclub Veensche Boys."

Van de Beek is ook gevraagd naar de geruchten over een vertrek naar Real Madrid. "k kan niet veel over die geruchten kwijt. Dat wil ik ook niet. Het zijn dingen waar je niet echt op zit te wachten. Je weet dat het erbij hoort. Je hebt er geen invloed op. Je kan er niks aan doen. Iedereen kan schrijven wat ze willen, dat is de tijd van nu. Het is nu heel erg", zegt hij daarover. "Laatst weer een bericht dat ik naar Real Madrid ga. Dan denk ik: wat moet je ermee? Het staat er, maar dan krijg je weer honderd vragen. Ik ga pas weg als alles goed voelt en het sportieve plaatje moet echt kloppen."

Meer op NOS.nl




Tags

beek huldiging madrid landstitel nos nouri titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mooie gozer, goed om te horen dat Nouri nog in de aandacht staat. Persoonlijk vindt ik het uitreiken van de schaal door de vader en broer van Nouri misschien wel het mooiste sportmoment van 2019.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Het was inderdaad een prachtig, maar vooral emotioneel moment. Ook voor de stoerste mensen onder ons.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal