Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax walst over ADO Den Haag heen en sluit 2019 in stijl af

22 december 2019 14:10
Foto: Pro Shots

Ajax walst over ADO Den Haag heen en sluit 2019 in stijl af; image source: Pro Shots

Ajax heeft in stijl het kalenderjaar af kunnen sluiten. ADO Den Haag werd met 6-1 van het veld gespeeld. Erik ten Hag gunde Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré hun basisdebuut en zij wisten dat alle drie te bekronen met een treffer. Ook Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Dusan Tadic kwamen tot scoren.

Ajax ging direct uitstekend van start en kreeg al snel goede kansen om de score te openen. Voor het publiek in de Johan Cruijff ArenA leek het een kwestie van tijd tot de doelpunten gingen vallen en na een kwartier spelen was het al raak. Hakim Ziyech zorgde met een knap schot in de verre hoek voor de openingstreffer. De ploeg van Erik ten Hag rook bloed en ging op jacht naar meer treffers. Halverwege de eerste helft was het opnieuw prijs. Dit keer zorgde Ziyech voor een overigens weer schitterende assist en kon Donny van de Beek de 2-0 binnen werken.

ADO kwam er af en toe ook uit, maar echt gevaarlijk wisten de Hagenezen niet te worden. Ajax bleef dat wel en dat leidde na 35 minuten spelen tot de 3-0 van Jurgen Ekkelenkamp. Met een uitstekende loopactie wist hij uit een voorzet van Nicolás Tagliafico te scoren. Ruim twee minuten later kwam ook de 4-0 op het scorebord. Dit keer was het Ryan Gravenberch die zijn naam op het scoreformulier wist te krijgen.

Ook in de tweede helft bleef Ajax op zoek naar meer doelpunten. Al snel leidde dat tot een treffer van Dusan Tadic die na een combinatie met Lassina Traoré de 5-0 binnen schoot. De Burkinese spits maakte zijn debuut in de basis vanwege een blessure van Klaas Jan Huntelaar. Hij had mede basisdebutanten Ekkelenkamp en Gravenberch al zien scoren en dat lukte hem na ruim een uur spelen ook. Traoré wist een doelpunt te maken na een rebound op een schot van Tadic.

Na de zes treffers ging het tempo bij Ajax iets omlaag. Wel kreeg het via invaller Noa Lang nog twee goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer door Ajax. ADO Den Haag lukte dat nog wel. De Hagenezen kregen een strafschop na een overtreding van Lisandro Martínez in blessuretijd en oud-Ajacied John Goossens zorgde voor de eretreffer. Tien minuten voor tijd mocht aan de kant van Ajax Sontje Hansen zijn officiële debuut in de competitie en Johan Cruijff ArenA maken door als invaller in de ploeg te komen voor Ekkelenkamp.




Tags

ado ekkelenkamp gravenberch stijl tadic traore ziyech arena beek hag walst basisdebutanten basisdebuut bloed burkinese eretreffer goossens gunde hansen huntelaar kwestie martinez rebound rook scoreformulier tagliafico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht