Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Structureel aanhaken bij de Europese top is een duidelijk doel'

21 december 2019 11:02 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Structureel aanhaken bij de Europese top is een duidelijk doel"; image source: Pro Shots

Edwin van der Sar kijkt in gesprek met het Algemeen Dagblad met een zeer goed gevoel terug op afgelopen jaar. "Het was een heel gaaf jaar. We hebben onze naam bevestigd, iedereen in de wereld weet weer waar Ajax voor staat. Dat is het belangrijkste", aldus Van der Sar. "Het plezier dat we uitstraalden, het spel dat we speelden, de mooie doelpunten die we maakten. Dat is niet in geld uit te drukken."

Ajax wil structureel de aansluiting houden met de Europese top. "Het afgelopen seizoen moet niet één keer in de tien jaar plaatsvinden. We moeten het nu doortrekken", zo geeft de algemeen directeur aan. "De teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League is helder, maar nu moeten we het een trede lager laten zien. In combinatie met hopelijk de landstitel, waardoor we vrijwel zeker zijn van Champions League-voetbal komend seizoen."

Het is daarvoor wel noodzakelijk dat ieder jaar de groepsfase van de Champions League wordt bereikt. "We hebben een dure huishouding. Mensen denken allemaal: Ajax kan dat makkelijk betalen. Maar als we geen Champions League halen, dan hebben we een probleem om op te lossen", zegt hij daarover. "Want dan zit er wel een flink verschil in de begroting. Champions League spelen is nodig voor onze huishouding."

In de afgelopen drie jaar stond Ajax in de finale van de Europa League en in de halve finale van de Champions League. "Dat zijn mooie successen geweest, maar de uitdaging is om de lat steeds hoger te leggen. Dat we echt in de Europese top staan en permanent worden gezien als een van de topclubs in Europa", aldus Van der Sar. "Met de beperkingen van een kleine competitie als de eredivisie, en minimaal tv-geld, meegenomen. Daardoor moeten we steeds inventief zijn. De begroting moet omhoog, spelers moeten nog makkelijker nee zeggen tegen het buitenland, omdat ze de uitdaging bij Ajax zien. Ik geloof erin dat we dit kunnen realiseren."

Volgens Van der Sar moet Ajax het nu waar gaan maken. "Het doel is kampioen worden en Champions League spelen", zo geeft hij aan. "Voor de uitstraling van de club, nog los van de financiële noodzaak, is dat de komende jaren heel belangrijk. Structureel aanhaken bij de Europese top, dat is ook een duidelijk doel. Daar hebben we nog wel een paar jaar voor nodig."




Tags

sar huishouding eredivisie gaaf inventief landstitel permanent trede uitstraalden uitstraling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk verhaal maar ik zie vorig haar als incident, dat blijkt ook wel uit dit jaar CL. 3e worden in poule met gelijkwaardige sub top clubs. Is eigenlijk een utopie. Je kan namelijk je allerbeste spelers niet altijd behouden, zie de Ligt en de Jong, er valt direct een mega gat. Is niet zo dat we zulke jongens rijen dik klaar hebben staan. Ik ben ook van mening dat de doorstroom van de jeugd naar het 1e erg langzaam tot niet op gang komt. Taylor, Brobbley, Jensen, Univar laat ze ruiken aan het 1e. Laat ze invallen als de stand het toe laat. Langzaam brengen maar breng ze. Wat goed is komt snel. Lekker boeiend dat deze jongens 16 a 17 jaar zijn. Zijn er genoeg op die leeftijd gedebuteerd. Met alle respect voor Klaas Jan en Siem, maar die plaatsen moeten worde overgenomen door jeugd. Hoewel Klaas Jan als pinchitter nog wel is van waarde kan zijn. Marin gekocht en Alvarez waarom eigenlijk???
+1/-1

 
4 jaar geleden
Je vergeet in 3 jaar tijd: finale behaald Uefa cup en halve finale CL. Dat zijn cijfers van de Europese top. Bekijk het liever positief, dat Ajax consistent dit wil bereiken. Dat is de mentaliteit die hoort bij een Europese grootmacht als Ajax Amsterdam. Dat Overmars en Sar etc dit als doel hebben is goed en past bij Ajax. Of het elk jaar gaat lukken is het 2e. Maar het goed dat er nieuw bewustzijn is gekomen: wij zijn een Europese topclub. Want Ajax IS een Europese topclub.
+4/-0

 
4 jaar geleden
El Nico: met te veel jeugd inpassen verlies je te veel punten, ben ik bang. Er is geen ruimte voor gemoedelijk inpassen! Ze zijn er nog niet klaar voor! AZ moet eerst ruim gelost zijn , dan pas u je de jeugd minuten geven.
+1/-0

4 jaar geleden
In drie jaar tijd, finale Uefa cup en halve finale CL bereiken is gewoon fantastisch en zijn de cijfers van een Europese topclub. En het jaar ertussen mag eigenlijk niet meetellen ivm met Nouri en wat voor effect dat heeft gehad. Dus eigenlijk is in in 2 jaar echte voetbalseizoenen: finale Uefa cup en Halve finale Ec1. Fantastisch. En ik verwacht ook dit seizoen dat Ajax heel ver gaat komen in de Uefa cup. Winst moet het doel zijn met deze mooie selectie. Net zo als Nederland naar het EK gaat om te winnen. Daarom zou het super mooi zijn als bv Hakim Ziyech dit jaar een Europese beker gaat winnen met zijn matties. Hakim en Tadic, Donny, Nico, Blind, Onana, Neres verdienen dit. De fans. De club.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Bij ambities hebben horen altijd risico`s, wat je ook doet.
Als je maar zorg dat er een vangnet is, een keer 25 miljoen verlies lijden na een slecht jaar is opzicht niet eens erg maar je moet wel zorgen dat je die 25 miljoen in geval van nood heb liggen.
Anders eindig je als Psv 10 jaar geleden waarvan ik nog steeds vind dat ze op een schandalige manier met belastingcenten zijn gered of als Twente die wel in 1 klap topclub af was toen het de CL inkomsten mis liep.
Wij als supporters hebben er niks aan als Ajax elk jaar tientallen miljoenen oppot en op een gegeven moment 250 miljoen op de bank heb staan, Ajax zelf heeft er ook weinig aan.
Het enigste waar ze bij Ajax voor moeten waken is dat de jeugd altijd kansen blijft houden, geen club in de wereld heeft zoveel gewonnen met eigen jeugdspelers als Ajax, het is letterlijk de levensader van de club helemaal in slechte tijden.
Er staat een hele mooie lichting aan te komen, de parels hiervan, we kunnen ze allemaal moeten ten alle tijden voorrang krijgen, zelfs al zal dit heel even ten kosten gaan van het sportieve op korte termijn.
+1/-0

4 jaar geleden
Ze hebben al een probleem als de groepsfase niet gehaald wordt in de CL.
V.d. Sar geeft dus simpelweg aan dat Ajax dus boven zijn stand leeft.
Commercieel gezien moet Ajax dus nog veel meer inkomsten zien te genereren zodat een enkele keer geen CL niet meteen een probleem is.
+1/-1

4 jaar geleden
Er zijn in de winterstop versterkingen nodig,selectie verbreden!Haal Schöne terug!Zal Lasse zeker niet erg vinden,kent Ajax,is direct inzetbaar en kan een wedstrijd openbreken met zijn vrije trap!win-win situatie!
+2/-0

4 jaar geleden
Er is pas een probleem als Ajax onvoldoende inkomsten uit transfers haalt. Kijk naar dit seizoen. Je kan best 50 miljoen investeren als je 200 miljoen verkoopt. En dat geeft ook buffers voor salaris.

Het huidige seizoen is wel cruciaal voor de “Bayern/PSG factor”. Kampioen worden en zonder voorrondes de CL in zet alle NL tegenstrevers op een niet te overbruggen afstand. Daarna is het seizoenen lang de kampioensschaal ophalen en de vierde ster opspelden.

Totdat er geen nationale competitie meer is en Ajax mee doet aan de Europese Superleague. Elke week tegen de groten der aarde. I.p.v. trainingspotjes tegen ADO...
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal