Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax eindigt geweldig 2019 met thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag

20 december 2019 21:31

Ajax zal het uitermate succesvol verlopen 2019 gaan afsluiten met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De Hagenezen kennen een zeer moeizaam seizoen en staan op een zeventiende plaats. Intern is het ook erg onrustig bij ADO. Trainer Alfons Groenendijk, die als speler en (jeugd)trainer ook een verleden heeft bij Ajax, stapte begin deze maand op. Assistent-trainer Edwin de Graaf werd na een ruzie op non-actief gezet.

De wedstrijd van zondag zal de 46ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen voor de Eredivisie. Ajax wist tot nu toe 35 keer te winnen, 7 keer eindigde het duel in een gelijkspel en 3 keer kwam ADO als winnaar uit het duel. In het seizoen 1981/1982 werd de grootste overwinning behaald. Ajax was toen met 9-1 veel te sterk. Wim Kieft maakte in die wedstrijd drie doelpunten.

Ook vorig seizoen kende Ajax geen problemen met de Hagenezen. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA ging toen met 5-1 gewonnen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen ging een stuk moeizamer. Uiteindelijk stond aan het eind van de wedstrijd een 0-2 overwinning op het scorebord.

De selectie van ADO kent twee spelers met een verleden bij Ajax. Robert Zwinkels en John Goossens speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax. Fysiektrainer John Nieuwenburg kwam als speler ook in actie voor Ajax.




Tags

ado alfons arena eredivisie fysiektrainer goossens graaf groenendijk kieft moeizamer nieuwenburg stapte zwinkels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht