Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Nu in drie dagen drie treffers tegen uit spelhervattingen, dat kan echt niet'

18 december 2019 21:06

In gesprek met Fox Sports gaf Erik ten Hag aan dat zijn ploeg veel moeite had met het systeem en het spel van Telstar. "We hadden daar aan de bal wel de oplossingen voor, maar dat voerden we niet frequent door. De keren dat we dat wel deden, maakten we geweldige goals", aldus Ten Hag, die zag dat het lang spannend bleef. "We hebben nu twee keer uit een spelhervatting een doelpunt tegen gekregen. We hadden in vijf maanden tijd geen enkel doelpunt tegen gekregen uit een spelhervatting en in drie dagen nu drie. Dat kan echt niet. Dat heeft te maken met focus, een stukje bewustzijn en verantwoordelijkheid nemen. Dat is onaanvaardbaar."

Ten Hag wilde het niet wijten aan de vermoeidheid in zijn ploeg. "Je moet gewoon je man dekken, anders niks. Dat is de eis", zo gaf hij aan. "Je kan dan wel allemaal excuses hebben, maar dit mag gewoon niet."

De trainer van Ajax was erg tevreden over het spel van de jongelingen in zijn ploeg. "Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp hebben uitstekend gespeeld", zei hij daarover. "Noa Lang speelde wisselend. Het was een goede goal natuurlijk. Op het juiste moment staat hij daar. Hij maakte echter ook een paar acties waar je van kant moet wisselen en wisselde van kant waar hij een actie moest maken. Daarin maakte hij niet altijd de juiste keuze. Ook in de diepte moeten we meer van hem zien."

In de eerste helft had de trainer een akkefietje met de jonge aanvaller. "Hij moet accepteren dat als de grote Tadic iets tegen hem zegt dat hij dat moet accepteren", aldus Ten Hag. "Hij kan daar later dan op terug komen. Het wil niet zeggen dat je altijd gelijk hebt, maar op dat moment moet je gewoon je mond houden, het accepteren en gewoon verder gaan. Hij deed tegen Twente veel goede dingen, vandaag weer een goede goal. Het is heel wisselend. Hij kan geweldig goed voetballen. Dat zag je vandaag ook weer bij vlagen, maar dat moet structureel worden."




Tags

hag spelhervatting bewustzijn dekken ekkelenkamp fox frequent gravenberch mond onaanvaardbaar tadic twente vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht