Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax begint tegen streekgenoot Telstar aan toernooi om TOTO KNVB Beker

17 december 2019 23:32

Woensdagavond wacht voor Ajax een uitwedstrijd tegen Telstar. Het is voor de ploeg van Erik ten Hag de eerste wedstrijd van dit seizoen voor de TOTO KNVB Beker. Vanwege de Europese verplichtingen mocht Ajax de eerste ronde overslaan. Telstar speelde wel al een bekerronde en wist daarin HFC te verslaan. In de Keuken Kampioen Divisie bezet de ploeg momenteel de elfde plaats. Jong Ajax wist vorige maand nog met 2-3 te winnen in Velsen.

Telstar was één keer eerder de tegenstander van Ajax in de beker. In het seizoen 1977/1978 won Ajax in De Meer met 4-1. In officieel verband reisde Ajax al veertien keer eerder af richting Velsen toen de ploeg in de jaren zestig en zeventig ook actief was in de Eredivisie. Negen keer won Ajax, vier keer werd gelijk gespeeld en Telstar wist één keer te winnen.

In de seizoenen 1968/1969 en 1974/1975 werd met 1-4 de grootste uitzege geboekt door Ajax. Ook werd er drie keer met 0-3 gezegevierd. Twee seizoenen geleden speelden beide ploegen nog vriendschappelijk tegen elkaar. Op Sportpark de Toekomst eindigde het duel in 1-1 waarbij Siem de Jong het enige doelpunt namens Ajax wist te maken.




Tags

knvb jong streekgenoot velsen bekerronde eredivisie gezegevierd hag hfc zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal