Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech op basis van statistieken een-na-beste speler ter wereld dit seizoen

17 december 2019 12:31 - CIES Football Observatory
Foto: Pro Shots

Hakim Ziyech op basis van statistieken een-na-beste speler ter wereld dit seizoen; image source: Pro Shots

Volgens CIES Football Observatory is Hakim Ziyech de een-na-beste voetballer ter wereld. Dat baseert het op basis van verzamelde data van dit seizoen van InStat. Alleen Lionel Messi heeft een hogere waardering dan de spelmaker van Ajax. Ziyech staat wel net boven onder meer Neymar en Kylian Mbappé. Met een 23ste plaats staat Joël Veltman ook hoog genoteerd, terwijl Dusan Tadic met een gedeelde 43ste plaats de derde Ajacied is.

De rating wordt gebaseerd op wedstrijden in de nationale competitie van dit seizoenen. Wedstrijden gespeeld in de Champions League of Europa League worden hierin niet meegenomen. Via een automatisch algoritme van InStat wordt van iedere speler de rating berekend, waarbij rekening word gehouden met de belangrijkheid van een actie, het niveau van de tegenstand en de positie van de speler.

Meer op CIES Football Observatory




Tags

ziyech instat cies mbappe messi neymar tadic veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Onze beste speler, heeft genoeg gedaan voor Ajax en gun hem wel een avontuur in het buitenland bij een mooie club. Hoop natuurlijk dat hij blijft, maar ben bang dat dat een utopie is.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Help je hopen. Wie weet want hij pakt wel vier miljoen bij Ajax en wil een topclub waar hij ook gaat spelen dus we hebben best een kans dat hij blijft.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Ziyech is natuurlijk een geweldige speler en voor mij nu al een held.. maar als Veltman zo hoog staat.. nou ja, ben positief verrast. Misschien dat hij dit seizoen wel een mooie transfer kan maken.

Ziyech moet je als club koste wat kost proberen te behouden.
+2/-0

4 jaar geleden
Ziyech blijft bij Ajax. Bijna 5 miljoen per jaar verdienen, structureel een basisplaats en Europees voetbal. Structureel de beste speler van de eredivisie. Heeft aangegeven zijn familie op 1 te hebben staan. Blijft voor zijn moeder en broers/zussen in Nederland. Heeft een super hechte band met zijn familie.
+3/-0

4 jaar geleden
Beste speler ter wereld dus, als je buitenaardsen niet meetelt.
+3/-0

4 jaar geleden
Een statistische lijst waarin Veltman 23e van de wereld staat neem ik niet serieus.
+5/-1

4 jaar geleden
Deze lijstjes zijn leuk maar het ligt er natuurlijk helemaal aan welke cijfers je hierin meeneemt en welke je weg laat. Daar niet van is Ziyech van geweldige waarde voor de club en zouden wij er alles aan moeten doen om hem te behouden. Dit seizoen zie je pas hoe belangrijk Ziyech is nu Tadic niet zo prominent aanwezig is.
+1/-0

4 jaar geleden
Veltman ???
Kan die voetballen ?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mannsverk mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic taylor tsjah zucht