Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Als deze wedstrijd een winnaar had moeten opleveren, was het Ajax'

15 december 2019 19:23

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de wedstrijd geen winnaar had verdiend. "Maar als deze wedstrijd een winnaar had moeten opleveren, was het Ajax", aldus Ten Hag. "Ajax had de beste kansen. Als je dan zo de wedstrijd uit handen geeft, dat mag niet bij ons gebeuren. We moeten in de spiegel kijken, want we maken in de slotfase een onacceptabele fout."

De trainer vond het vooral Perr Schuurs aan te rekenen dat AZ wist te scoren. "Hij moet daar voor zijn man blijven", gaf hij aan. "Dat is duidelijk. Perr speelde een uitstekende wedstrijd. Hij speelde heel erg sterk. Daarom is het zuur dat zo'n klein foutje hele grote gevolgen heeft."

Het is voor het eerst in de historie dat Ajax drie wedstrijden op rij verliest en zelf niet weet te scoren. "We hebben natuurlijk wel in de Champions League gespeeld tegen Valencia en nu ook weer een topwedstrijd, maar wij kunnen ook beter", zei hij daarover. "Iedereen weet wat onze problemen voorin zijn. Ook met deze bezetting hadden we moeten scoren, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben wel de kansen gehad. Van de Beek op de paal, Huntelaar. Dat zijn echte kansen. In topwedstrijden krijg je niet veel kansen. Je moet dan superscherp zijn. Dat greintje geluk ontbreekt dan vandaag."

De suggestie van de verslaggever over een crisis werd direct weggewuifd door Ten Hag. "We hebben nog steeds een goed half jaar. We hebben heel goed voetbal gespeeld", aldus de trainer van Ajax. "We weten allemaal de problemen van dit elftal met de fitheid. Ze moeten heel snel weer fit worden, zodat we het elftal neer kunnen zetten zoals wij dat graag willen."




Tags

hag beek fitheid fox greintje historie huntelaar onacceptabele schuurs suggestie superscherp valencia weggewuifd zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal