Flink verzwakt Ajax verliest in laatste minuut in Alkmaar

15 december 2019 18:38

Flink verzwakt Ajax verliest in laatste minuut in Alkmaar; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondagavond de competitietopper verloren van AZ. De ploeg van Erik ten Hag ging met 1-0 onderuit in Alkmaar. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Ajax had voor het duel al een gevoelige tik die het moest verwerken. Naast Quincy Promes ontbraken vanwege blessures ook Sergiño Dest en Daley Blind, terwijl Nicolás Tagliafico op de bank begon omdat hij ook niet helemaal fit was.

In de eerste helft gebeurde aanvankelijk weinig. Ajax had het vaakst de bal, maar kwam aanvankelijk niet tot grote kansen. Omdat het achterin uitstekend stond, werd ook al het gevaar van AZ onklaar gemaakt. Vlak voor rust kreeg Donny van de Beek plotseling dé kans om Ajax op voorsprong te zetten toen Klaas Jan Huntelaar de bal breed legde. De middenvelder schoot de bal echter net naast het doel, waardoor het bij rust nog altijd 0-0 stond.

Snel na rust leek AZ een grote mogelijkheid te gaan krijgen toen Stengs de bal vrij voor het inschieten had. Tot opluchting van iedereen bij Ajax gleed hij echter weg, waardoor zijn inzet naast het doel ging. Ook Ajax kreeg al snel weer een grote kans toen doelman Bizot een voorzet van Hakim Ziyech losliet. Huntelaar kreeg de rebound echter niet in het doel.

Nadat beide ploegen een grote kans hadden gehad, ontstond weer het spelbeeld van de eerste helft. Ajax had vooral de bal, maar kreeg aanvallend weinig voor elkaar met alle spelers die ontbraken. AZ leek vooral bang te zijn voor de koploper en was vooral bezig met tegenhouden.

Een kwartier voor tijd werd Perr Schuurs plotseling gevaarlijk met een hard schot van afstand, maar Bizot kon dat schot keren. Enkele minuten later leek AZ op voorsprong te kunnen komen toen Wuytens de bal voor het intikken had. De Belg miste echter de bal zodat Ajax ontsnapte aan een achterstand. Het ging in de laatste minuut echter alsnog mis. Boadu zorgde na een hoekschop voor de 1-0 toen de spits de bal bij de eerste paal kon binnen tikken omdat Schuurs niet ingreep. Ajax probeerde in de paar minuten blessuretijd nog wel aan te zetten, maar op een kopbal van invaller Nicolás Tagliafico na werd er niets gecreëerd. Het zorgde er voor dat Ajax voor het derde duel op rij verloor en nu op gelijke hoogte staat met AZ. Het doelsaldo van de ploeg van Erik ten Hag is echter wel veel beter.