Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus'

12 december 2019 09:17 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Ajax nu is uitgeschakeld in de Champions League heeft de club nog altijd het doel om aan te haken bij de Europese top. Dat geeft algemeen directeur Edwin van der Sar aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is pijnlijk dat het nu voorbij is in de Champions League. We hebben in de zomer weer een team neergezet, dat allereerst in staat moest zijn om het hoofdtoernooi te bereiken. Dat is gelukt", aldus Van der Sar. "We hebben spelers langer kunnen binden, daar ook financiële middelen voor vrijgemaakt. En dat heeft ook succes gehad. In de voorbije maanden heeft de ploeg Ajax en Nederland volgens mij uitstekend vertegenwoordigd in de Champions League."

Van der Sar gaat verder: "Net als vorig seizoen hebben we laten zien in Europa waar Ajax voor staat. Maar wat is de top van Europa? Dat is de top 8, of de top 16. De kwartfinale in de Champions League, daar wil je zijn, maar de realiteit is nu anders. Toch parkeren we ons doel zeker niet. De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus."

De algemeen directeur krijgt de vraag wat het doel van Ajax is in de Europa League. "Een plek bij de laatste vier zou nu het doel kunnen zijn, maar daarvoor moeten we eerst wel flink wat rondes overleven. En dat is niet eenvoudig, want onze status is veranderd. Er zal meer op ons worden gejaagd. We zijn de te kloppen ploeg, terwijl we in de Champions League meer de underdog waren", zo geeft hij aan. "Met de Europa League hebben we een nieuwe prijs om voor te strijden. Drie seizoenen geleden haalden we de finale van dat toernooi. Dat was voor de hele club, de fans, maar ook Nederland als voetballand een geweldige prestatie. Nu is het instapmoment anders, dat zeker, want je komt vanuit een halve finaleplek én goede wedstrijden in de Champions League dit seizoen."

Van der Sar verwacht niet dat er spelers in de winterstop willen vertrekken. "Het kan, maar ik denk het niet. In de zomer waren we ook nog niet zeker van Champions League, maar kozen veel spelers ook voor een langer verblijf. We hebben meegedacht in de salariëring, onze ambities uitgesproken. En die zijn op veel vlakken onveranderd", zegt hij daarover. "We hebben ook nog gewoon drie mooie prijzen om voor te spelen. Dat weten de spelers ook. Marc Overmars zal deze winter dus de poort niet openzetten. En anders gooi ik mezelf ervoor."




Tags

sar nederland finaleplek gejaagd hoofdtoernooi instapmoment kozen meegedacht onveranderd openzetten overmars parkeren poort salariering underdog voetballand vrijgemaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Misschien een rare vraag maar heeft iemand enig idee of ik in Apeldoorn het spel 5 Points kan kopen bij de intertoys?
+1/-5

 
4 jaar geleden
Geen extreem rare vraag. Wel een hele vreemde plaats voor die vraag
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Even Apeldoorn bellen, zou ik zeggen.

Of ben je heel stiekem op een verkapte manier het spelletje aan het promoten?
+2/-0

4 jaar geleden
Beste Edwin, we speelden dinsdag op een gegeven moment met Huntelaar (36), Siem, Mazraoui, Dest en Veltman in één team. Dan mag je gerust je ambities parkeren hoor.
+1/-1

4 jaar geleden
Ik heb het eerder gezegd en zal het weer zeggen; als zelfs de grote clubs die elk jaar honderden miljoenen uitgeven niet altijd overwinteren in de Champions League, dan moeten wij als Ajax niet met doen of de wereld vergaat als wij dat niet doen. Wij hebben niet de financiële middelen om 20 gelijkwaardige spelers te hebben, daarom moeten wij het doen met 11 basis spelers die dan ook hun dag moeten hebben. Drie jaar geleden was overwinteren in Europa een hoofdprijs. Daarom stoppen met uithuilen en het team klaar stomen voor AZ.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Exact. Hoe klote ook, we hebben het natuurlijk niet laten liggen tegen Valencia thuis. De buit had in de tweeluik tegen Chelsea al beslist moeten zijn. We hadden in Londen die gasten in de 2e ring moeten knallen de laatste 12 minuten. Dát is wat ons ontbreekt. Structureel trouwens, want dat was exact ook het probleem thuis tegen de Spurs in de 2e helft.

Waar zijn de Lerby's, Schoenakers, Suurbiers en Leo van Veen's van deze tijd. Gasten die het fysiek gewoon deden als het moest. Buitenspelers er af, het middenveld maximaal bezetten en die gasten onder de grond stoppen.

Tegen Valencia thuis hadden we de eerste helft de bus moeten parkeren. Zij moesten, wij niet.
+3/-3

4 jaar geleden
Ajax heeft dit CL seizoen veel pech gehad, met blessures en tijdens de wedstrijden zelf. 2x punten verspeeld tegen Chelsea door scheidsrechter/VAR fouten. Afgelopen dinsdag was een zeer matig Ajax alsnog beter dan Valencia. Twee grote kansen waar er sowieso 1 gescoord moest worden (Zyech). Over zijn uitspraken over spelers die willen blijven tijdens de winterstop twijfel ik. Voor spelers is het natuurlijk interessanter om CL te spelen dan Europa League. Maar mocht je spelers weg willen doen: begin maar met Veltman.
+4/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben erg bang dat de jeugd weing de kans krijgt met al dat kopen. Gravenberch is toch niet minder in potentie dan Alvarez of Marin? Welke bij elkaar 27 miljoen hebben gekost. Ajax mist een echte nr 9, die loopt bij de buren in Alkmaar. Die moet je ophalen als ze het niet zien zitten in Traore. Mijn voorkeur heeft het om Traore vaker te laten spelen.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal