Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We verdienden het om door te gaan, ook vandaag'

10 december 2019 23:41

Volgens Erik ten Hag ging het tegen Valencia mis omdat zijn ploeg niet tot scoren wist te komen. "We hebben wel voldoende kansen gehad en ze ook gecreëerd, maar ze niet benut. We krijgen uiteindelijk ook onnodig een doelpunt tegen waardoor je een heel lange fase achter de feiten aanloopt", aldus Ten Hag in gesprek met Veronica. "Dat was echt totaal onnodig. We hebben totaal niets weggegeven. Twee momentjes eigenlijk voor rust en die nekken je dan. Dat is ontzettend bitter."

Ten Hag zag bij de tegentreffer Ajax snel twee keer achter elkaar de bal verliezen. "Dat mag op dit niveau niet", gaf hij aan. "Dat moet je inlezen. Je staat daardoor niet goed in de omschakeling. Er was toen nog niets aan de hand. We hadden dat nog kunnen repareren, maar dat doen we niet. Hij gaat dan binnen, heel erg onnodig. Dan loop je achter de feiten aan. We hebben daarna wel de kansen gehad om het recht te trekken, maar dat hebben we helaas niet gedaan."

Mede vanwege de arbitrage besloot Ten Hag om in de rust Edson Álvarez al te wisselen. "Je kon daar niet van op aan, dus ik kon het risico niet lopen om hem te laten staan. Daarom heb ik hem gewisseld", zei hij daarover.

Ten Hag kreeg de vraag of de teleurstelling nu vergelijkbaar is met de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur vorig seizoen. "De teleurstelling is nu in ieder geval wel groot. We hebben tien punten en hebben een goede groepsfase gespeeld", aldus Ten Hag. "We hebben op het randje van kwalificatie gestaan. Twee wedstrijden terug al. Dat maakt het extra bitter. We verdienden het om door te gaan, ook vandaag. Maar dat is niet zo. Uiteindelijk hebben we het niet afgedwongen en dan moet je ook naar jezelf kijken waar je het hebt laten liggen."

In de Spaanse pers werd gesproken over een wonder. De trainer van Ajax was het daar volkomen mee eens. "We hebben de wedstrijd vandaag totaal naar onze hand gezet. Zowel defensief als in de pressing. We hebben ze totaal niet in hun spel laten komen", gaf hij aan. "Opbouwend aanvallend had het af en toe iets rustiger gekund, maar ook daarin hebben we de vrije mensen gevonden. We hebben tussen de linies gespeeld en kansen gecreëerd. Vanuit het opportunisme hebben we ook nog kansen gecreëerd, maar dan is het heel erg bitter. Ik kan me wel voorstellen dat de Spaanse pers het een wonder vindt dat ze doorkomen."

Ten Hag wilde het nog niet hebben over de Europa League. "Ik moet dit even laten bezinken. Dat is pas voor na de winter", zei hij daarover. "Wel is het zo dat ons doel was om Europees te overwinteren. Dat hebben we hiermee gedaan. Maar de teleurstelling overheerst en dat moeten we even verwerken. We moeten door naar zondag. Dat is nu belangrijker dan de Europa League."




Tags

hag bitter wonder aanloopt afgedwongen alvarez arbitrage bezinken doorkomen inlezen kwalificatie momentjes nekken omschakeling opbouwend opportunisme overheerst pressing repareren tottenham valencia veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht