Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Over het algemeen spelen we best een redelijke wedstrijd'

10 december 2019 23:30

Daley Blind gaf in gesprek met Veronica aan dat hij moeilijk kon aangeven waar het mis ging tegen Valencia. "Over het algemeen spelen we best een redelijke wedstrijd. Als je kijkt naar de mogelijkheden hebben zij er twee gehad, de goal en nog een keer aan de zijkant. Verder hebben we geprobeerd om de wedstrijd te domineren", aldus Blind. "In de eerste helft was het nog wat minder, maar in de tweede helft speelden we een heel goede helft. Aanvallend probeerden we kansen te creëren, maar het viel vandaag net niet goed. We moeten vooral naar onszelf kijken. Dat is heel vervelend."

Het eerste schot op doel van Ajax viel pas in de blessuretijd. "We hebben niet veel grote kansen gehad.Van Hakim was nog de grootste, die ging voorlangs. Dat was dan niet tussen de palen, maar wel een grote mogelijkheid", gaf de verdediger aan. "Qua spel waren we wel heel dominant. We durfden ver naar voren te spelen, we speelden de bal veel op hun helft en zij kwamen er niet aan te pas. Maar we hebben niet de grote kansen gecreëerd. Op het eind hoop je nog dat hij een keer goed valt, maar zit er een paar keer nog net iemand van hun tussen. Dat geluk missen we net vandaag. We hebben ontzettend veel strijd geleverd en ik heb veel passie gezien in het team. Ik denk dat we het in de tweede helft gewoon goed gedaan hebben, maar de echte mogelijkheden bleven uit."

Volgens Blind heeft het er ongetwijfeld ook mee te maken dat Ajax door blessures niet compleet was. "We weten allemaal wat voor voetballers Neres en Promes zijn. Zij zijn heel belangrijk voor het elftal", zei hij daarover. "Tot nu toe konden we dat wel redelijk goed opvangen. Noa heeft vandaag keihard gestreden en het gewoon goed gedaan. We moeten daar niet naar gaan kijken. We moeten het met z'n allen doen. Maar het is wel duidelijk dat je twee spelers van grote kwaliteit mist."

Na een uur spelen ging de verdediger in de middencirkel plotseling naar het gras. "Ik weet niet wat er was. Ik was gewoon bezig met het spel en alles werd wazig", aldus Blind. "Ik werd duizelig en zakte in elkaar. De dokter zei dat ik wit weg trok, maar daarna al snel weer een kleurtje kreeg. Het gaat nu wel weer goed."




Tags

blind dokter dominant domineren duizelig durfden gras kleurtje middencirkel neres passie promes valencia veronica voorlangs wazig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal