Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Ik zei tegen Southampton dat ik alleen naar Ajax wilde'

10 december 2019 17:17 - The Guardian
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Ik zei tegen Southampton dat ik alleen naar Ajax wilde"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met The Guardian geeft Dusan Tadic aan dat hij vorig jaar per se naar Ajax wilde komen. "Veel clubs hadden interesse in mij, maar ik zei tegen Southampton dat ik alleen naar Ajax wilde", aldus Tadic. "Misschien wilden zij dat ik naar een andere club zou gaan, maar ik was direct duidelijk. Ik denk dat ik dat ook verdiend heb na wat ik vier jaar voor die club heb gedaan."

Afgelopen transferperiode kon de Serviër alweer vertrekken uit Amsterdam, maar besloot te blijven. Onder meer een Chinese club zou hem 42 miljoen euro hebben geboden voor een contract voor drie jaar. "Ik heb een paar keer goede aanbiedingen gehad uit China, maar je moet naar je hart sluiten", geeft hij aan. "Ik denk dat geld niet alles is. Geluk kun je niet kopen. Van binnen voel ik me rijk."

Tadic ging ook nog in op het einde van vorig seizoen toen Ajax diep in blessuretijd tegen Tottenham de finale van de Champions League mis liep. "Ik heb het nog nooit zo stil gezien. Zowel in het stadion als op de club in de dagen daarna", zegt hij daarover. "Het voelde alsof mensen niet meer konden praten of eten voor een paar dagen. Het was een diepe teleurstelling omdat we het verdienden om in de finale te staan."

Niet veel later wist Ajax wel beslag te leggen op de 34ste landstitel uit de clubhistorie. "We dachten dat als we de competitie en de beker zouden winnen ons seizoen nog steeds erg succesvol zou zijn", aldus Tadic. "Als we hadden verloren, zouden we ons heel erg slecht hebben gevoeld. Uiteindelijk wonnen we, zodat we het seizoen op een goede manier hebben afgesloten."

Meer op The Guardian




Tags

tadic southampton china guardian landstitel tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Klasbak! Mooi als we hem weer een keer zien scoren Europees! Gun het hem!
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Na de verloren wedstrijd tegen Valencia ,heb ik nog meer bewondering gekregen
ook bij verlies is hij de speler die de hand in eigen boezem steekt. Hij en Zyech hebben het gisteren moeilijk gehad en hadden maar weinig geluk. Ajax heeft verloren, maar is niet dood.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal