Groepswinst voor Ajax onder 19 na gelijkspel tegen Valencia

10 december 2019 15:56

Groepswinst voor Ajax onder 19 na gelijkspel tegen Valencia; image source: Pro Shots

Ajax onder 19 heeft de groepsfase van de UEFA Youth League afgesloten met een gelijkspel tegen Valencia. Op Sportpark de Toekomst eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van John Heitinga was al verzekerd van de volgende ronde, maar omdat Lille niet wist te winnen op bezoek bij Chelsea is Ajax nu groepswinnaar en mag het daarom direct naar de achtste finales.

Beide ploegen kregen in de eerste helft voldoende mogelijkheden om de score te openen. Doelpunten vielen er echter niet. Vrij snel na rust wist Valencia echter te profiteren van een fout in de defensie van Ajax, waardoor het al snel 0-1 stond.

Halverwege de tweede helft kwam de stand weer op de gelijke hoogte toen Youri Regeer de bal in het doel wist te krijgen nadat een schot van Terrence Douglas nog kon worden gekeerd. Ajax onder 19 ging vervolgens op zoek naar de winst en kreeg daar nog enkele kansen voor. Gescoord zou er echter niet worden.

Omdat het duel tussen Chelsea en Lille met dezelfde cijfers eindigde is Ajax bovenaan geëindigd in de groep en mag daardoor direct naar de achtste finales. Voor nummer twee Lille wacht eerst nog een tussenronde.