Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax stijgt naar tweede plek na winst tegen Roda JC

9 december 2019 21:51
Foto: Pro Shots

Jong Ajax stijgt naar tweede plek na winst tegen Roda JC; image source: Pro Shots

Jong Ajax blijft het uitstekend doen in de Keuken Kampioen Divisie. Maandagavond werd op Sportpark de Toekomst met 2-0 gewonnen van Roda JC en door die zege staat de ploeg van Mitchell van der Gaag nu op de tweede plaats. Jong Ajax wist optimaal te profiteren van het puntverlies van De Graafschap afgelopen vrijdag, zodat het nu een plekje op de ranglijst is gestegen.

Jong Ajax had al vanaf het begin het initiatief, maar kwam maar moeizaam tot kansen. Vijf minuten voor rust kwam de ploeg via Jurgen Ekkelenkamp toch op voorsprong en in de laatste minuut van de eerste helft wist de middenvelder bovendien ook nog voor de 2-0 te zorgen. Het was voor Ekkelenkamp alweer zijn elfde competitietreffer van dit seizoen.

In de tweede helft had Jong Ajax het een stuk lastiger met de Limburgers. Op een korte fase na, waar Ekkelenkamp enkele mogelijkheden kreeg om nog vaker te scoren, was het gevaar vooral rondom het doel van Kjell Scherpen te vinden. Zo belandde onder meer een schot van Roda JC op de lat. Uiteindelijk vielen er geen treffers meer, waardoor Jong Ajax het duel met 2-0 wist te winnen.

Aanstaande vrijdag staat de competitietopper op het programma als Jong Ajax op bezoek gaat bij koploper SC Cambuur. De eerste seizoenshelft wordt volgende week vrijdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen TOP Oss.




Tags

jong roda ekkelenkamp cambuur graafschap oss scherpen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Toch weer knap deze overwinning en fijn dat Ekkelenkamp weer met regelmaat aan het scoren is net als in de jeugd. Ik was eigenlijk benieuwd naar de opstelling, omdat toch weer spelers zoals Lang overgeheveld zijn naar Ajax 1.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal