Transparent
Inloggen
Sluiten

Dinsdag wacht voor Ajax allesbeslissende wedstrijd voor het Europese vervolg

9 december 2019 08:34

Voor Ajax wacht dinsdag de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Valencia. Winst betekent dat de groep wordt afgesloten als groepswinnaar, bij een gelijkspel is de ploeg ook naar de knock-out fase van de Champions League, terwijl bij een nederlaag gevreesd moet worden voor de Europa League. Alleen indien Chelsea in eigen huis niet weet te winnen van Lille zal Ajax in dat geval dan toch in de Champions League actief blijven.

In tegenstelling tot Ajax kende Valencia afgelopen weekend wel een goede generale. Op bezoek bij stadsgenoot Levante kwam het weliswaar al snel met 2-0 achter, maar uiteindelijk ging de wedstrijd alsnog met 2-4 gewonnen. In de competitie bezet het nu de achtste plaats. Alles staat bijna halverwege echter zo dicht bij elkaar dat de vierde plek, die in Spanje ook al recht geeft op groepsronde Champions League, maar twee punten verwijderd is.

Het wordt voor Ajax de 21ste keer dat het in eigen huis een Spaanse tegenstander treft in officieel verband. Tot nu toe werd er 10 keer gewonnen, speelde het 3 keer gelijk en werd er 7 keer verloren. Valencia was één keer eerder de tegenstander. De Champions League bestond in het seizoen 2002/2003 nog uit twee groepsfases en beide ploegen troffen elkaar in de tweede groepsfase. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en uiteindelijk zouden beide ploegen ook naar de kwartfinale gaan. Vorig seizoen was Real Madrid de laatste Spaanse tegenstander in Amsterdam, terwijl Celta de Vigo in 2016 de laatste Spaanse ploeg is die in Amsterdam werd verslagen. Het duel eindigde toen in 3-2.

Voor Jasper Cillessen kan het dinsdagavond een bijzondere wedstrijd worden. Het zal voor de doelman namelijk de eerste keer zijn dat hij als clubspeler terugkeert in de Johan Cruijff ArenA nadat hij in 2016 Ajax verliet voor FC Barcelona. Na drie seizoenen reserve doelman te zijn geweest bij Barcelona vertrok hij afgelopen zomer naar Valencia waar hij wel de eerste doelman is.




Tags

valencia barcelona arena celta chelsea generale gevreesd groepsfases groepsronde groepswinnaar levante lille madrid vigo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht