Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het is gewoon een heel slechte prestatie van het team'

6 december 2019 22:47

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat zijn ploeg bij zichzelf te rade moet gaan. "We hebben een heel slechte prestatie geleverd tegen een heel goed Willem II", aldus Ten Hag. "Alle principes van voetbal die we hebben, hebben we genegeerd. Dan verlies je alle controle over de wedstrijd en is het veld veel te lang. Dan heeft de tegenstander de controle en kunnen we niet domineren. We krijgen dan geen tempo in de wedstrijd, kunnen ze niet vast zetten. Zo kan ik wel even doorgaan. Het is gewoon een heel slechte prestatie van het team. Dit zal anders moeten."

Ajax gaf in vergelijking met vorige wedstrijden ook veel voorzetten, die nauwelijks voor gevaar zorgden. "Dat bedoel ik dus met die principes. Het heeft heel weinig nut om die ballen van heel ver in te brengen", zo gaf hij aan. "Je kan beter door combineren. Dat is ons spel. Wij negeerden de principes van voetballen hoe Ajax ze hanteert."

Ten Hag kon geen verklaring vinden waarom het tegen Willem II mis ging. "Belangrijk is hoe we het gaan omdraaien", zei hij daarop. "We moeten bij onszelf te rade gaan. Iedereen moet in de spiegel gaan kijken. Iedereen, de coach voorop. We moeten dit gaan draaien."




Tags

hag principes domineren fox hanteert negeerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos