Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'We zullen iedere wedstrijd honderd procent moeten zijn'

6 december 2019 22:33

In gesprek met Fox Sports gaf Daley Blind aan dat hij vanwege lichte klachten gewisseld moest worden. "Ik had wat last en kon niet meer optimaal op het eind. Als je achter staat moet je wel jongens hebben die voluit kunnen gaan", aldus Blind. "Ik had voor de wedstrijd al wat pijntjes en aan het eind was het klaar voor mij. Dan moet je zelf professioneel genoeg zijn op dat moment om dat aan te geven en die beslissing te nemen. Maar ik was liever fit op het veld blijven staan om het team te kunnen helpen. Dinsdag ga ik wel redden, dat komt goed."

De verdediger kreeg de vraag hoe hard de klap was aangekomen. "Het is een domper voor ons. We hebben van onszelf verloren", zo gaf hij aan. "We hebben niet goed gespeeld. We krijgen drie keer een waarschuwing uit een counter na een corner van ons. Een vierde keer gebeurt dat nog een keer. We geven te snel de voorzet in de eerste helft. We moesten langer blijven combineren en aan de bal blijven, wat we normaal wel goed doen. We hebben niet de principes gedaan die we normaal wel doen."

Blind weet niet of het kwam dat Klaas Jan Huntelaar nu in de spits stond dat er snel voorzetten werden gegeven. "We hebben de laatste tijd natuurlijk veel gescoord uit een voorzet. Zeker met ballen van Hakim", zei hij daarover. "Maar vandaag viel het ook niet goed. In de tweede helft zetten we aan, maar was het een helft waarin het net niet was. Een bal op de lat, veel schoten in de box. Dan valt de 0-2. Dat is heel zuur, maar het belangrijkste is dat we van onszelf verliezen. Daarin weten we dat we het van niemand op halve kracht kunnen winnen. We hebben al een waarschuwing gekregen van RKC en vorige week de eerste twintig minuten. We zullen iedere wedstrijd honderd procent moeten zijn. We zijn geen machines, we zijn ook maar mensen."




Tags

blind aangekomen box counter fox huntelaar machines pijntjes principes rkc zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal