Inspiratieloos Ajax in eigen huis onderuit tegen Willem II

6 december 2019 22:08

Inspiratieloos Ajax in eigen huis onderuit tegen Willem II; image source: Pro Shots

Ajax is vrijdagavond tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Willem II won zeer verrassend met 0-2 in de Johan Cruijff ArenA en strafte daarmee een zeer zwak Ajax genadeloos af.

Ajax leek vanaf het begin al met de gedachten bij aanstaande dinsdag te zijn als de belangrijke wedstrijd tegen Valencia op het programma staat. Het tempo lag veel te laag en de passing was veel te slordig. De ploeg van Erik ten Hag kreeg via Hakim Ziyech en Donny van de Beek wel de eerste mogelijkheden, maar ook in de afwerking was het veel te zwak en Willem II bleef daardoor eenvoudig overeind.

Vlak voor rust kreeg Ajax plotseling het deksel op de neus vanwege het zwakke spel. Sergiño Dest haalde in het strafschopgebied de afgelopen zomer bij Ajax vertrokken Ché Nunnely onderuit en een penalty was het gevolg. Het cadeautje werd door de Tilburgers gretig uitgepakt. Willem II kreeg vervolgens nog een grote kans om te scoren, maar dit keer wist André Onana te redden. De achterstand bij rust was echter wel een feit.

Na rust kwam Ajax veel feller uit de startblokken. Het lukte echter niet om tot goede kansen te komen, waardoor na een klein uur spelen Siem de Jong in de ploeg kwam voor Noa Lang en het tempo nog verder werd opgevoerd. Het duurde echter tot een kwartier voor tijd voor de eerste echt grote kans zou volgen, maar een kopbal van Nicolás Tagliafico werd geblokkeerd.

Het slappe spel van Ajax werd enkele minuten later opnieuw afgestraft. Dit keer was het oud-Ajacied Dankerlui die voor de 0-2 zorgde toen Tagliafico niet voldoende ingreep. Ten Hag bracht vervolgens Lassina Traoré en Nousair Mazraoui in de ploeg. Uiteindelijk kreeg Lisandro Martínez twee minuten voor tijd een enorme kans, maar zijn kopbal miste het doel. Vervolgens eindigde een schot van Van de Beek op de lat en mikte Mazraoui de bal net naast het doel. Ajax was dan weliswaar bezig aan een zeer zwakke wedstrijd, maar had in de slotfase wel veel pech dat de bal niet in het doel wilde. In de resterende minuten gebeurde verder ook niets meer, waardoor het duel in een 0-2 nederlaag eindigde.