Transparent
Inloggen
Sluiten

Lasse Schöne: 'Ik mis Ajax, maar ik heb geen spijt'

5 december 2019 08:57 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Lasse Schöne: "Ik mis Ajax, maar ik heb geen spijt"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Lasse Schöne aan dat hij Ajax mist. "Ik mis het niveau van de trainingen en de wedstrijden. Maar dat wist ik vooraf. Het laatste jaar speelden we misschien wel het beste voetbal van Europa. Als ik ze zie spelen in de Champions League, dan kriebelt het wel", aldus Schöne. "Maar ik heb geen spijt. Missen hoeft helemaal niet negatief te zijn. Ik koester het juist. Ik heb alles goed afgewogen. Het was een geweldig laatste jaar. Een mooie manier om af te sluiten en om zelf de regie in handen te hebben."

De Deen besloot te vertrekken toen hij na een gesprek met Erik ten Hag te horen kreeg dat er veel concurrentie was voor zijn plek. "Ik waardeerde dat Ten Hag eerlijk was. Liever dat dan een trainer die lulkoek verkoopt", zo geeft hij aan. "Ik heb bij Ajax altijd voor mijn plek gevochten en dat had ik nog wel een keer willen doen. Maar toen kwam Genoa op mijn pad."

Schöne merkt wel dat er in Italië een compleet andere mentaliteit heerst. "We zijn verwend in Nederland. Dat trainers alles maar uitleggen. Hier in Italië is de topsportcultuur veel harder", zegt hij daarover. "Niet bij de selectie? Dan krijg je gewoon een berichtje en daarmee is het klaar. Moet je ook niet over zeuren. Ik ga die cultuur niet veranderen en dat wil ik ook helemaal niet."

Trainers worden in Italië ook veel sneller ontslagen. "Bij Brescia ontslaan ze een trainer en stellen hem na een maand weer aan. Dat kan hier allemaal", geeft hij aan. "En die trainingskampen, altijd maar die trainingskampen! Ze geloven heilig in het nut. Als ik zeg dat wij bij Ajax drie uur voor de wedstrijd bij de club moesten zijn, kijken ze me raar aan."


Tags

schone hag brescia genoa nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik mis Lasse ook.
+2/-0

9 maanden geleden
Zo een avontuur is hem gegund. Hopelijk snel terug om aan de slag te gaan met de jeugd. Schöne is een intelligente speler die hard heeft gewerkt om het niveau van Ajax aan te kunnen, elk seizoen weer. Een echte prof, want wie had verwacht dat hij zoveel voor ons zou betekenen toen hij de overstap maakte naar Ajax? Nooit de beste, maar altijd belangrijk.
+4/-0

9 maanden geleden
Goed dat Lasse de kans heeft gepakt om een mooi buitenlands avontuur aan te gaan. En kom straks maar lekker weer terug om ergens in de organisatie iets goeds te doen. Uitstekend en sympathiek rolmodel voor de jeugd en voor de club Ajax.
+3/-0

9 maanden geleden
Geweldige prof en altijd een leider in het team geweest - iets dat we nu op het middenveld toch stiekem wel missen. Ik snap die drive om altijd maar naar het buitenland te willen niet helemaal, zoveel zal het qua geld niet uitmaken bij Genoa en het is toch prachtig om te eindigen bij de club waar je jaren hebt gevoetbald met veel plezier
+1/-0

9 maanden geleden
Eigenlijk weinig bij toe te voegen, ik mis Lasse ook, niet alleen als voetballer, waar hij voor mij de beoordeling "Superprof"ruim behaald heeft, maar ook als persoonlijkheid en teamspeler is hij een groot gemis en wat heeft hij mooie doelpunten gemaakt!!!
Voor mijn gevoel heeft Ajax toch te weinig gedaan om hem te behouden, wat een gelul van ten Hag om hem te zeggen dat er veel concurrenten waren voor zijn plekten eerste heeft hij altijd geknokt voor een plaatsje en ten tweede was hij prof genoeg om het te accepteren als hij er naast stond, heeft hij altijd gedaan!
Maar ik hoop ook ten zeerste, dat hij spoedig terugkomt in wat voor hoedanigheid dan ook.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Lasse is een Ajax icoon en een officier geworden bij Ajax. Een leider. Een voorbeeld prof die talloze jaren zich iedere keer weer in de basis had geknokt. Ook dit jaar, want Schone wordt steeds beter. Hij is de Pirlo van Ajax. En ik vind nog steeds dat hij zichzelf tekort heeft gedaan denk ik om naar Brescia te gaan waar je elke wedstrijd de mindere bent en nu degradatie voetbal speelt en al die trainingskampen. Hij komt juist zo goed uit de verf in een dominant aanvallend elftal wat overwicht heeft en ziet de snelle oplossingen. Schone had niet naar Genua (correctie) moeten gaan en bij Ajax nog 1 mooi jaar moeten maken denk ik.

Als Schone er nu was had hij ook super veel gespeeld, dat zie je al weer met blessures, schorsingen. Welke trainer er ook was, uiteindelijk viel het steeds goed met Schone bij Ajax. Dit jaar zou het niet anders geweest zijn. Ajax past bij Schone en Schone bij Ajax. 1 van de beste vrije trapper nemer van de wereld met Messi. Zegt genoeg.

Ajax icoon.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Genua. Geen Brescia.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.048 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso antistoffen bayern blijvende blind cavani china corona dembele donvito fier gerald gotze jeroene koen laudrup luigitentorioabc overmars perse potter promes renemar robben schuurs silva suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech