Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent geweldige statistieken tegen verrassende nummer vier Willem II

4 december 2019 19:57

Voor Ajax wacht vrijdagavond de thuiswedstrijd met Willem II, de verrassende nummer vier van de Eredivisie. Het duel stond oorspronkelijk voor aanstaande zaterdag gepland, maar is een dag vervroegd omdat Ajax dinsdagavond tegen Valencia zal spelen. Willem II is bezig aan een uitstekend seizoen en mag inmiddels al voorzichtig hopen op Europees voetbal komend jaar. Nu de competitie bijna op de helft is staan de Tilburgers maar twee punten achter de plek die aan het eind van het seizoen directe kwalificatie voor Europees voetbal zou opleveren.

De wedstrijd van vrijdag zal alweer de 44ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam zullen treffen voor de competitie. Ajax kan daarin geweldige cijfers overleggen, omdat het tot nu toe 38 keer wist te winnen. Het duel eindigde 4 keer in een gelijkspel, terwijl Willem II slechts 1 keer wist te winnen.

Het duel is ook meerdere keren in een grote zege voor Ajax geëindigd. 7-0 is de grootste overwinning en dat werd tot nu toe drie keer behaald. In de seizoen 1962/1963, 1994/1994 én 2008/2009 was Ajax met deze cijfers veel te sterk voor de Tilburgers. De meest doelpuntrijke overwinning is afkomstig uit het seizoen 1982/1983, toen met 8-2 werd gewonnen. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 2-0 zege.

De selectie van Willem II kent ook meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Damil Dankerlui en Ché Nunnely speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax, maar speelden geen officiële wedstrijd voor het eerste elftal. Trainer Adrie Koster en assistent-trainer Gery Vink waren bovendien ook eerder bij Ajax actief als (jeugd)trainer.




Tags

tilburgers adrie che damil dankerlui doelpuntrijke eredivisie gery koster kwalificatie nunnely valencia vink

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal