Transparent
Inloggen
Sluiten

John van Loen: 'Hoe je het ook wendt of keert, Huntelaar blijft een fenomeen'

2 december 2019 00:45

John van Loen was als rapporteur van De Telegraaf aanwezig bij FC Twente - Ajax. De oud-spits is lovend over Klaas Jan Huntelaar. "Hoe je het ook wendt of keert, Huntelaar blijft een fenomeen", aldus Van Loen. "Huntelaar heeft wederom bewezen dat hij nog altijd levensgevaarlijk is. Hij krijgt tijdens een wedstrijd niet zoveel kansen, maar is messcherp op de momenten dat het kan. Eerst liet hij zich al zien met een mislukte omhaal en bij de tweede kans was het direct raak. De bal sloeg kiezelhard tegen de touwen, een fantastisch schot."

Van Loen gaat verder: "Hij is inmiddels 36, maar aan zijn doelgerichtheid is niets veranderd. Iedere dag zal Klaas-Jan aan zijn fitheid moeten werken en de volle negentig minuten spelen is misschien wat veel, maar uiteindelijk staat hij er om goals te maken. Dan is het mooi om te zien dat hij er tegen FC Twente 'gewoon' weer twee inschiet. Daarmee toont hij zich nog altijd een echte doelpuntenmachine."

De voormalig spits van Ajax gaat ook dieper in op de tweede treffer van The Hunter. "Klaas-Jan werd op het middenveld weggestoken door Hakim Ziyech. Hij is niet meer de snelste en werd bijna ingehaald, maar op zo’n moment heeft hij dan toch de kwaliteit om de bal met links tijdig langs de uitkomende doelman Joël Drommel te schieten", zegt hij daarover. "Ik heb Huntelaar uiteindelijk een 6,5 gegeven. Dat had misschien nog iets hoger kunnen zijn, maar hij werd verder niet zoveel in het spel betrokken. Laat duidelijk zijn dat Klaas-Jan nog van grote waarde voor Ajax is wanneer de ploeg hem nodig heeft."


Discussieer mee op de forums


Tags

huntelaar loen twente doelgerichtheid drommel fitheid hunter inschiet kiezelhard messcherp rapporteur telegraaf uitkomende weggestoken ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.047 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso beek blind cavani donvito fier gerald gotze gravenbergh hag koen kruizen laudrup marin martinez neres onana passeren potter promes renemar rijkaard robben rondlopen schuurs suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech