Transparent
Inloggen
Sluiten

Heldenrol voor Noa Lang bij zege van Ajax tegen FC Twente

1 december 2019 14:12
Foto: Pro Shots

Heldenrol voor Noa Lang bij zege van Ajax tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Ajax heeft wederom een overwinning weten te behalen in de Eredivisie. FC Twente werd zondagmiddag in Enschede met 2-5 verslagen. De Tukkers kwamen al snel op een 2-0 voorsprong, maar dankzij een heldenrol van Noa Lang ging de winst toch naar Ajax. De basisdebutant wist liefst drie keer te scoren en had bovendien ook een belangrijk aandeel in de treffer van Klaas Jan Huntelaar. De spits zorgde in blessuretijd bovendien ook nog voor zijn tweede treffer.

Ajax begon vrij aardig aan het duel in Enschede en kreeg via Hakim Ziyech en Lisandro Martínez de eerste mogelijkheden. Omdat de schoten echter te zwak waren, konden ze eenvoudig worden gekeerd. Het leek echter wachten op de openingstreffer, maar dat deze na een kwartier spelen opeens aan de andere kant zou vallen, hadden weinig mensen aan zien komen. FC Twente wist optimaal te profiteren van een zwakke pass van Ziyech en uiteindelijk was het Nakamura die op knappe wijze de bal achter André Onana kreeg. Het werd enkele minuten later nog erger na wederom balverlies en de 2-0 was ook een feit. Niet veel later moest bovendien ook nog Quincy Promes met een kuitblessure gewisseld worden.

De ploeg van Erik ten Hag leek het even kwijt te zijn, maar na ruim een half uur was het Noa Lang die zijn basisdebuut bekroonde met de aansluitingstrefer. Ziyech combineerde uitstekend met Donny van de Beek en de international van Marokko gaf vervolgens een pass richting Lang. De aanvaller zorgde vrij overtuigend dat zijn naam op het scoreformulier kwam te staan. In de resterende minuten kreeg Ajax via invaller Klaas Jan Huntelaar en Noussair Mazraoui nog twee goede mogelijkheden, maar met een achterstand werd uiteindelijk het rustsignaal gehaald.

Na rust ging Ajax vol op jacht naar de gelijkmaker. Het nam daarbij veel risico, waardoor FC Twente er ook gevaarlijk uit kon komen, maar nadat de Tukkers een goede mogelijkheid slordig uitspeelden, werd op de counter genadeloos toegeslagen. Via Ziyech en Van de Beek kwam de bal een beetje gelukkig voor de voeten van Lang, die eenvoudig voor de 2-2 kon zorgen. Niet veel later kon de aanvaller opnieuw een heldenrol vervullen toen hij na een knappe slalom een pass gaf op Dusan Tadic. Het schot van de aanvoerder werd door doelman Drommel echter gekeerd.

Een paar minuten later volgde alsnog de voorsprong voor Ajax en opnieuw had Lang een groot aandeel. Een lage en harde voorzet van de aanvaller kwam in de kluts voor de voeten van Huntelaar terecht en de spits haalde direct verwoestend uit. The Hunter liet Drommel volledig kansloos en zorgde op schitterende wijze voor de 2-3.

Voor Lang was het jongensboek nog niet compleet. Twintig minuten voor tijd wist hij ook zijn derde treffer te maken toen hij wist te profiteren van geklungel achterin bij FC Twente. Drommel wilde een terugspeelbal wegkoppen, deed dat tegen de rug van een van zijn verdedigers en Lang kon voor een leeg doel vervolgens eenvoudig voor de 2-4 zorgen. De aanvaller is na Henk Groot in 1959 de tweede Ajacied die een basisdebuut in de competitie bekroond met drie treffers. Lang werd tien minuten voor tijd beloond met een publiekswissel en ging onder luid applaus en gejuich van het uitvak naar de kant.

Diep in blessuretijd mochten de meegereisde Ajax-supporters nog een keer juichen. Huntelaar kon profiteren van balverlies bij FC Twente en schoot zijn tweede treffer van de middag binnen. Het zorgde er voor dat Ajax ondanks een vroege achterstand toch 'gewoon' met 2-5 wist te winnen.




Tags

twente heldenrol huntelaar ziyech drommel balverlies basisdebuut beek enschede aansluitingstrefer applaus basisdebutant bekroond bekroonde counter eredivisie geklungel hag hunter jongensboek kluts marokko martinez mazraoui nakamura onana promes publiekswissel rustsignaal scoreformulier slalom tadic terugspeelbal toegeslagen uitspeelden uitvak verwoestend wegkoppen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht