Transparent
Inloggen
Sluiten

Siem de Jong: 'Ik ben nu dertig en wil nog wel een aantal jaren voetballen'

1 december 2019 10:29 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Siem de Jong: "Ik ben nu dertig en wil nog wel een aantal jaren voetballen"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS geeft Siem de Jong aan te denken aan een vertrek bij Ajax na dit seizoen. "Ik ben nu dertig en wil nog wel een aantal jaren voetballen", aldus De Jong. "Ik vond Australië een mooi avontuur. Ook omdat ik daar veel de kans kreeg om te spelen. Als ik fit was, kon ik spelen. Het was een prima groep en een prima ervaring. Voor zoiets sta ik wel open, maar als dat niet het juiste is, zal ik in Nederland kijken. Mijn voorkeur gaat nu iets meer uit naar het buitenland."

De middenvelder kampte afgelopen jaren veel met blessures, maar is momenteel helemaal fit. "Ik voel me fysiek helemaal in orde. Ik train momenteel veel", zo geeft hij aan. "De laatste tijd was dat een beetje lastig, omdat ik natuurlijk altijd meereis en dan niet veel speel. In deze periode is het soms wat lastig om er extra trainingen in te krijgen, maar in de periode daarvoor heb ik dat veel kunnen doen. Ik voel me fit, maar wedstrijdfit is natuurlijk anders. Maar dat is natuurlijk ook moeilijk."

De Jong heeft bij Ajax ook een heel andere rol dan in zijn eerste periode bij de club. "Het gebeurt niet veel dat we nog moeten scoren op het laatst. Klaas en ik moeten er op het laatst inkomen om iets te forceren, maar in de meeste wedstrijden zie je dat dat niet nodig is", zegt hij daarover. "Het is ook voor mij genieten om naar dit Ajax te kijken en om iedere dag met de jongens op het veld te staan en onderdeel te zijn van dit team. Het geeft ook een goed gevoel om hier onderdeel van uit te maken. Ik weet dat het niet mijn rol is om nu basisspeler te zijn, maar daar probeer ik hard voor te werken. Het is mooi om hier te zijn, maar als voetballer is het soms wel lastig."

Meer op NOS.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

jong australie nederland nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Lijkt mij voor iedereen beter. Lekker afbouwen in de woestijn of ik de USA, niks mis mee.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bij een club in degradatieproblemen zoals Feyenoord kan hij ook erg nuttig zijn...
+1/-2

7 maanden geleden
Prima als hij een goede rol in de selectie speelt. Maar ook prima als hij een mooie club vindt op zijn niveau.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wie weet scoort hij straks wel de winnende tegen Valencia. Je weet het maar nooit. Als ik Siem was, zou ik dit jaar in ieder geval nog bij Ajax blijven. Zo'n mooi team. Moet een eer zijn om te mogen invallen.

Invallen soms bij een Europese topclub of spelen bij een italiaanse degradatie kandidaat (Genua) of Guinkamp in Frankrijk. Duidelijk invallen bij de mooiste club van de wereld. In het voetbal weet je het maar nooit en iedereen is keihard nodig.
+1/-1

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Zou hem sieren als hij dit jaar bij Ajax blijft en daarna lekker nog 3 jaar bij De Graafschap gaan voetballen. Lekker terug naar waar je vandaan komt en die mensen een plezier doen, toch veel leuker dan een jaartje voor een Sheikh te gaan voetballen. Kan je daarna mooi een trainers stage doen bij die club.
+1/-0

 
7 maanden geleden
In de zandbak is het goed vertoeven heb ik wel is Gezien. Ook voor de knip.
+1/-0

7 maanden geleden
Held bij het veroveren van de 3e ster!
Zou mooi zijn als hij het seizoen afmaakt; zeker met zijn instelling en ervaring echt wel van toegevoegde waarde. Daarna lekker geld pakken in de woestijn zou je denken.
+1/-0

7 maanden geleden
Niet meer geschikt voor ajax
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen bloedvatafwijkingen corona deeltje dwtk fier flut heelal higgs koen lichtsnelheid longschade luigitentorioabc mond natuurkunde omvang ontsnappingsenergie potter racisme tadic theorie tijdreizen toegenomen vergelijkingen werkelijkheid wetenschappers zzp