Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag een strijd tussen de twee regerend kampioenen

29 november 2019 12:49

Voor Ajax staat zondag de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Een strijd tussen de twee kampioenen van vorig seizoen, aangezien FC Twente als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie weer terug is in de Eredivisie. De Tukkers begonnen uitstekend aan het seizoen, maar zijn na een mindere serie teruggevallen naar de twaalfde plek op de ranglijst.

Zondag zal het duel voor de 53ste keer in competitieverband in Enschede op het programma staan. Ajax kan daarin wisselende cijfers overleggen. 22 keer werd tot nu toe gewonnen, 14 keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl FC Twente 16 keer de winnaar werd. De grootste zege werd behaald in het seizoen 1985/1986. Ajax was met 1-8 veel te sterk voor de Tukkers.

Op 2 december 2017 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in Enschede voor de competitie. Na een spectaculaire wedstrijd eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. Later die maand troffen beide ploegen elkaar ook voor de KNVB Beker in Overijssel. FC Twente won toen na het nemen van strafschoppen en een dag later werd Marcel Keizer ontslagen. Erik ten Hag werd vervolgens als zijn opvolger aangesteld.

Voor meerdere Ajacieden zal het zondag een weerzien worden met hun oude club. Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes speelden allemaal in het shirt van FC Twente. Dat geldt ook voor trainer Erik ten Hag, die als speler, hoofd leidingen én assistent-trainer actief was bij FC Twente.




Tags

twente kampioenen enschede hag eredivisie keizer knvb leidingen overijssel promes spectaculaire tadic twaalfde weerzien ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal