Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil transferrecord verbreken met komst van toptalent Reinier Jesus Carvalho'

29 november 2019 01:08 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax wil transferrecord verbreken met komst van toptalent Reinier Jesus Carvalho"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax vol inzet op de komst van toptalent Reinier Jesus Carvalho. Ajax wil de Europese grootmachten voor zijn en heeft inmiddels een bod van circa 25 miljoen euro uitgebracht op de 17-jarige middenvelder van Flamengo. De Braziliaanse kampioen zou echter 40 miljoen euro verlangen voor Reinier.

Mocht de Braziliaan naar Ajax komen, zou dat een transferrecord betekenen. Dat is nu nog in handen van Daley Blind, die maximaal 21 miljoen euro kostte.

Reinier wordt gezien als het grootste talent van Brazilië en kan op alle aanvallende posities uit de voeten. Hij scoorde tot nu toe in dertien competitiewedstrijden voor Flamengo vier keer.


Discussieer mee op de forums


Tags

transferrecord flamengo verbreken blind braziliaan circa telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
totale waanzin om dit te doen Ajax. Als je zoveel geld uitgeeft kan je stoppen met je visie en jeugd. 17 jaar en 13 potjes in het eerste, ff serieus. Ik geloof hier niks van. Kent iemand deze jongen überhaupt? Is het de nieuwe Romario???
+2/-0

 
8 maanden geleden
Wel eens gehoord van vinicius en Rodrygo?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Vinicius speelt amper meer.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Net terug van een blessure
+1/-0

 
8 maanden geleden
8i ken de jongen niet, maar wat weet jij dat je dit als totale waanzin kwalificeert? Een Ajacied zal in de regel niet snel veel minder kosten als een andere club deze bij ons ophaalt. Het risico wat je neemt met echt talent zal dus nooit heel groot zijn. Je moet natuurlijk wel talent zien, want anders is 25 mio sowieso zonde geld en dan wordt het waanzin. :) de tijd dat we moeten hopen dat een investering van 1 mio de sterren van de hemel gaat spelen die moeten we echt wel een keer achter ons gaan laten.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat ze dit goed zien. Als deze jongen na twee jaar doorgaat naar Heracles, dan verliezen we een hoop centjes...
+1/-0

8 maanden geleden
Ajax is hot en De Telegraaf wil meeliften. Ieder weldenkend mens weet dat Ajax nooit zo veel gaat betalen voor een 17-jarige. Wij leiden op of we halen ze heel goedkoop om ze verder op te leiden.
+1/-0

8 maanden geleden
Prima, hier spreekt juist visie uit. Als men zeker is dat dit een gigatalent is, moet je dit soort bedragen neertellen in 't hedendaagse voetbal. Kun je van alles van vinden, maar als je mee wil in de top dan is dit hoe 't werkt..
+3/-0

 
8 maanden geleden
Mee eens. Als je het huidige niveau enigszins wilt vast houden en een vertrek van bijv ziyech wilt opvangen dan moet je in een categorie hoger gaan vissen. Verwacht dat hij meer dan 30 gaat kosten, maar stel het valt toch een beetje tegen en je verkoopt hem uiteindelijk voor 15 a 20 dan heb je een keer een beetje verlies. Jammer dan. Aan de andere kant, is hij echt zo goed dan vang je wellicht bedragen zoals met fdj en mdl
+3/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal met bovenstaande twee reacties eens. Naar alle waarschijnlijkheid zijn het v/d Beek en/of Ziyech die weg gaan. Wil je dat compenseren dan zal de knip open moeten en de scouting in de 15/20/25 miljoen categorie functioneerd uitstekend. Een op de drie hoeft zelfs maar een topper te worden om weer eigen geld terug te vangen. De geluiden die ik uit Brasil ontvang zijn heel goed.Daar heeft men echt grote verwachtingen van deze speler die vooral een heel goed oog voor zijn medespelers heeft en zelf ook scorend vermogen.Laten we ons even niet vergissen over Flamengo want dat is dit jaar de sensatie van Zuid-Amerika en als een broekie van 17 daar al tussen loopt te ballen dan zegt dat wat. Zeker vergelijkbaar met Neres voorheen zijn situatie. In ieder geval zeker een type Ajax speler. Laten we ons geen zorgen maken over de kas. Niet dat we moeten smijten met geld maar deze pakmbeet 25 miljoen is weinig t.o.v van de ongeveer 150 miljoen die v/d Beek en Ziyech op zouden brengen.Wat mij betreft dus ongeveer 1/3 deel daarvan naar een Braziaanse en/of Argentijnse topper in spe.
+1/-1

8 maanden geleden
Een tiener van 17 jaar die het Ajax van de komende jaren moet dragen ?
+1/-0

8 maanden geleden
Zou zo maar kunnen dat het een zaakwaarnemer is die een proefballonnetje oplaat in de hoop interesse te wekken voor deze speler in de hoop op een gevulde zak met geld. De Telegraaf is er daarbij niet vies van geruchten de wereld in te helpen zonder enige vorm van waarheidsbevinding. Ik zou er mij niet druk over maken.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Precies, je ziet het zo voor je: zaakwaarnemer, Valentijn, leuk nieuw sprookje voor de Telesport, iedereen happy...
+1/-0

8 maanden geleden
Toch hoop ik dat we niet teveel op Bayer gaan lijken, de jeugd moet prioriteit blijven dat is AJAX op zijn top.
+1/-0

reactie verwijderd

8 maanden geleden
Het probleem is dat je nooit weet of een 17-jarige een echte topper gaat worden. Er speelt zoveel meer mee dan alleen technisch vermogen. Je haalt zo'n jongen uit zijn vertrouwde omgeving, hij is nog niet volwassen en volgroeid, dus het is echt afwachten. Als voorbeeld. Hoeveel Scandinaviers hebben we al niet gehad en gezien die op 17-jarige leeftijd wereldtoppers gingen worden? En hoeveel daarvan hebben dat ook daadwerkelijk gedaan? Misschien 10%. Datzelfde geldt overigens ook voor Nederlandse jongens. 25 miljoen investeren met een afbreukrisico van 90% is zelfs met een goed gevulde oorlogskas niet aan te raden. Pas als je een continue inkomstenstroom hebt die dat aan kan, kan je dit soort boden overwegen. Voor ervaren mannen, zoals met Blind, ligt dat anders, omdat de kans dat dat slaagt vrij groot is.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Nee garantie heb je nooit, helemaal bij een speler van 17 jaar.
Het is wel zo dat een speler die in Brazilië gezien word als een super talent je meer zekerheid geeft over zijn kwaliteiten dan dat een speler in Noorwegen of Denemarken er bovenuit steekt.
Brazilië is een voetbalgek land met 200 miljoen inwoners en een competitie van behoorlijk niveau, als je daarin opvalt en er bovenuit steekt dan moet je in de basis wel echt goed zijn.
Ik vind het goed dat Ajax alweer met volgend seizoen bezig is, natuurlijk moet je de jeugd kansen blijven geven maar daar ben ik ook niet bang voor dat dit niet meer gaat gebeuren.
Grote kans dat Neres verkocht word, Labyad gewogen en te licht bevonden gaat worden, Huntelaar stopt en Siem loopt uit zijn contract wat op zeker niet verlengd gaat worden.
Dat zijn 4 aanvallende plekken in de kleedkamer die vrij komen, er is dus ruimte zat om deze speler of eventueel een andere aanvaller te halen zonder dat de jeugd direct geen kansen meer krijgt.
Het is nu al bijna zeker dat we volgend jaar weer CL inkomsten hebben en dat er weer behoorlijke transgerinkomsten geïncasseerd gaan worden.
Ajax heeft alweer een pot van zeker 75 miljoen klaar staan voor transfers, ik zeg haal daar de grootste talenten voor en ervaring waar nodig.
Dat is beter dan de Bruma's en de Doan's voor 15 en 10 miljoen terwijl ze het gewoon net niet zijn en je dus voor heel veel geld pure middelmaat koopt wat je niks verder brengt.
+2/-1

8 maanden geleden
25 miljoen voor een groot talent uit Brazilie is helemaal niet meer in 2020 veel geld, daar heeft het ook mee te maken. Hoe duur was Neres?
Hoe duur was Neymar toen Barca hem haalde.

Flamenco is wel een topclub in Brazilie.

25 miljoen is voor Real, Barca niets.

Logisch dat ze dat dus minimaal vragen.
+2/-0

8 maanden geleden
Geloof dit gewoon niet! Ik zie Overmars niet met geld smijten! Echt niet!
+2/-1

 
8 maanden geleden
Wat dacht je voor Blind of Tadic?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat zijn geen 17-jarigen die nog alles moeten bewijzen.
+2/-0

8 maanden geleden
Ik heb het volste vertrouwen in de (aankoop)beleid van de afgelopen jaren, ok er zal wel is wat ingekocht worden wat het achteraf niet waard is geweest, maar dat heeft elke topclub, dat is een risico wat je moet kunnen accepteren en in calculeren.Als je maar voldoende ervaring houd, dat is supper belangrijk.
Blind en Tadic en als mogelijk Ziyechmoeten we behouden, bijna ten koste van alles, de basis zo houden als het is!!
+2/-1

 
8 maanden geleden
Blind, Tadic, Ziyech en nog een topper ? behouden zou fantastisch zijn.
Deze drie zijn de leiders van dit team.

Om eerlijk te zijn, zou ik als Overmars en Sar proberen te behouden wie te behouden valt. En al in de winter aan de groep laten weten wie er gaan komen.
Want zoals Blind en Tadic eerder kwamen, was de selectie nu ook al heel snel op pijl en wist men bv dat de meesten zouden blijven en dat Promes zou komen.

Hoe eerder je bv een Luis Suarez terug hebt en laat tekenen, hoe beter en iedereen weet dat hij gaat komen vanaf zomer 2020.

Maar wie weet, niemand had verwacht dat Hakim hier nog spelen op een gegeven moment en toen kwam Tadic en hij bleef en nu is nog een seizoen gebleven ondanks Roma en Sevilla later.

Onana, zal veel aandacht krijgen en terecht, maar ik hoop dat hij net zo'n wijze keuze maakt als Ziyech.

Het is de baan van Overmars o.a. om nu al een schaduw elftal te hebben en lijntjes uit te hebben na eventuele vervangers.

Ajax ligt beter in de markt dan ooit en iedereen weet dat Ajax het mooiste voetbal speelt met nog +- 3 clubs van de wereld de laatste 1,5 jaar.

Belangrijk o zo belangrijk om nu door te gaan naar de knockout van de CL.

Valencia thuis wordt zo belangrijk weer voor de club.
+1/-0

8 maanden geleden
Als men toch zoveel geld uit wil geven, doe het dan aan de spelers nu en de aanstormende talenten. het is te gek voor woorden.
+1/-0

8 maanden geleden
Moeten ze niet doen. En het is ook niet eens logisch. Als ze zo'n bedrag willen neertellen voor een 23-jarige (ook gekkenwerk natuurlijk) die zich al genoeg bewezen heeft, dan kan ik dat nog enigszins begrijpen.
+1/-0

8 maanden geleden
Dit zou top zijn!
Laat maar zien dat we nog lang niet op onze top zijn!
Ga zo door!
+1/-0

8 maanden geleden
Zal altijd wel een risico zijn zo'n investering, maar dat was het ook geweest indien Richarlison was gekomen. En heeft die jongen bewezen heel erg goed te zijn? Het probleem met Brazilianen is altijd de investeerders die de transferrechten bezitten en zoveel mogelijk geld willen scoren. Dan zie ik deze jongen ergens in Engeland belanden....
+1/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

autochtone beperking bevolkingsgroepen blah blank eeg europeaan fier ghana grondige hof individuen jongeren joost juh koen luigitentorioabc lvb nederland ontkerkelijking pamperen potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken wonder