Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We staan bovenaan in de groep, maar we zijn er nog niet'

28 november 2019 00:34

Erik ten Hag gaf in gesprek met Veronica aan erg content te zijn na de wedstrijd tegen Lille. "We staan bovenaan in de groep, maar we zijn er nog niet. We hebben nog minimaal een gelijkspel nodig in de laatste wedstrijd, maar het is wel een uitstekende prestatie", aldus Ten Hag. "De uitvoering was wel heel erg wisselend. Op momenten verloren we de focus en de concentratie. Dat kan niet op Champions League niveau. Zowel in de eerste helft als in de slotfase van de tweede helft konden we het beter uitspelen."

Ten Hag ging verder: "Het was bij tijd en wijle hectisch, onnodig hectisch. We gingen onnodig lange ballen spelen, dat is niet goed. Ook in de omschakeling stonden we niet altijd goed in de restverdediging en we stonden ook niet altijd goed in de startposities. Dat kun je op Champions League niveau eigenlijk niet verloorloven."

De trainer van Ajax vond niet dat het aan de speelwijze van Lille lag dat zijn ploeg het soms lastig had om de ruimtes klein te houden. "Dat lag aan ons. We moeten daarin zeker nog een stap gaan maken", zei hij daarover. "Zij zijn zo fysiek sterk en zij brengen er zo veel snelheid in de omschakeling. Natuurlijk maken zij het soms ook hectisch, maar dan moet je je hoofd koel houden. Je moet langer aan de bal blijven en dan komen de ruimtes. Je kan dan achter hun middenvelders komen en dan kun je gevaarlijk worden. Dat hebben we een paar keer laten zien."

Ten Hag was erg te spreken over het centrum achterin. "We hebben aan het begin van het seizoen al gezien dat het een erg goed duo is", zo gaf hij aan. "Dat hebben ze vanavond nogmaals bevestigd."




Tags

hag hectisch lille omschakeling concentratie startposities uitvoering verloorloven veronica wijle

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal