Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Ik heb niet het gevoel dat mijn arm gebroken is'

28 november 2019 00:24
Foto: Pro Shots

Hakim Ziyech: "Ik heb niet het gevoel dat mijn arm gebroken is"; image source: Pro Shots

Na afloop van het duel tegen Lille kreeg Hakim Ziyech de vraag hoe het met zijn arm ging. "Ik heb nog best veel pijn. We moeten even kijken. Ik heb niet het gevoel dat hij gebroken is, anders kon ik hem helemaal niet meer bewegen. Maar ik heb wel moeite om hem omhoog te kunnen houden", aldus Ziyech in gesprek met Veronica. "Ik zei al meteen tegen de jongens dat het hands was. Ik raakte ook vol die verdediger en ik denk dat daardoor mijn arm een verkeerde beweging maakte waardoor ik de bal mee nam."

Ziyech zette Ajax al heel vroeg op voorsprong. "We begonnen goed. De eerste aanval was al gelijk een goal", zo gaf hij aan. "Zo begin je lekker aan de wedstrijd, maar daarna vallen we heel ver terug. We waren slordig en veroverden niet vaak de tweede bal. Zij speelden vaak de lange bal waardoor ze met hun sterke spitsen vaak de tweede bal hadden en ook gevaarlijk werden. Dat hebben we in de rust goed neergezet. Ze hadden in de eerste vijf minuten nog twee goede kansen, maar daarna hebben we de wedstrijd goed gecontroleerd."

De vleugelaanvaller kreeg de vraag waarom tegenstanders de ballen van Ziyech op Quincy Promes niet kunnen stoppen. "Ze zijn niet te verdedigen", zei hij daarover. "Die ballen zijn zo scherp aangesneden en hij loopt gewoon. Dat is denk ik niet te verdedigen. Ik weet al waar hij is. Ik moet alleen kijken waar de bal moet komen. Hij maakte hem ook weer schitterend af."

Ziyech werd ook gevraagd naar het moment dat een jongetje op hem af kwam gerend. "Natuurlijk kijk ik ook wel eens tv en zie ik bij andere dingen hoe het er ook aan toe kan gaan. Soms kan het er hard aan toe gaan. Nu was het een kleine jongen die denk ik zijn idool zag. Dat kan je ook op een normale manier doen", aldus Ziyech. "Ik heb hem gezegd dat hij sowieso mijn shirt zou krijgen na de wedstrijd. Ik was er net naar toe gelopen, maar toen was hij er niet. Ik heb hem daarom aan zijn vader gegeven."




Tags

ziyech aangesneden gecontroleerd gerend hands idool jongetje lille promes veronica veroverden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos