Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax dankzij fenomenale Hakim Ziyech te sterk voor Lille

27 november 2019 22:53
Foto: Pro Shots

Ajax dankzij fenomenale Hakim Ziyech te sterk voor Lille; image source: Pro Shots

Ajax staat met één been in de knock-out fase van de Champions League. De selectie van Erik ten Hag wist woensdag met 0-2 te winnen op bezoek bij Lille en heeft over twee weken genoeg aan een gelijkspel tegen Valencia om door te kunnen gaan. Met een doelpunt en een assist groeide Hakim Ziyech opnieuw uit tot de belangrijkste speler. Quincy Promes zag zijn naam ook terug op het scoreformulier.

Met de wetenschap dat Valencia en Chelsea gelijk hadden gespeeld, begon Ajax fenomenaal aan het duel. De eerste kans leverde na anderhalve minuut al de openingstreffer op. Na een uitstekende actie van Sergino Dest kwam de bal via Donny van de Beek, Zakaria Labyad en Dusan Tadic bij Hakim Ziyech, die direct uithaalde en een schitterende aanval bekroonde met de 0-1.

Het was vervolgens Lille dat de aanval zocht, omdat de Fransen met liefst vier goals verschil moesten winnen om nog kans te maken op Europees voetbal na de winter. Uiteindelijk leidde dat na een half uur spelen tot een enorme kans toen Lille er in een counter pijlsnel uit wist te komen. Oog in oog met André Onana werd echter hoog over geschoten.

Ajax maakte een vrij slordige indruk en ging mee in het spel van Lille, dat constant de fysieke duels opzocht. Het leidde tot veel overtredingen aan beide kanten, waarbij Noussair Mazraoui leek te ontsnappen aan een tweede gele kaart. Vlak voor rust viel Labyad bovendien geblesseerd uit met een knieblessure toen hij zelf een overtreding maakte.

Direct na rust greep Erik ten Hag nogmaals in en bracht hij Edson Álvarez voor Mazraoui. Het was nu Lille dat de eerste grote kans kreeg, maar voor een volledig leeg doel schoot nu Ikoné hoog over. Aan de andere kant kregen Quincy Promes en invaller Noa Lang goede mogelijkheden, maar zij raakten de bal net niet goed genoeg om deze tussen de palen te kunnen krijgen.

Mochten de Fransen nog enige illusie gehad hebben op een goed resultaat kwam daar na een klein uur spelen hardhandig een einde aan en het gebeurde haast op voor Ajax inmiddels vertrouwde wijze. Een fenomenale voorzet van Ziyech werd bij de tweede paal door Promes op knappe wijze in het doel gewerkt. Aan de zijde van Lille werd flink geappelleerd voor buitenspel, maar de aanvaller van Ajax bleek op het perfecte moment te zijn vertrokken en de treffer werd daarom ook volkomen terecht goedgekeurd.

De thuisploeg ging vervolgens wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Het kwam daar ook dicht bij, maar door twee uitstekende reddingen in korte tijd van Onana viel die treffer niet. Vooral de tweede redding was van fenomenaal niveau. Een kwartier voor tijd volgde bovendien een curieus moment toen een jongetje het veld oprende en met een knuffel van Ziyech leek te krijgen wat hij wilde.

Niet veel later leek het voor Ziyech nog mooier te worden toen hij uit de kluts de bal voor zijn voeten kreeg en de 0-3 in het doel werkte. Hij bleek de bal echter eerst op zijn arm te hebben gekregen, waardoor de treffer na tussenkomst van de VAR werd afgekeurd. De bal op zijn arm gebeurde op zo'n vervelende manier dat hij daardoor met op het oog veel pijn zelfs gewisseld moest worden.

Ajax probeerde nog wel aan te zetten en te gaan voor nog meer treffers. Van de Beek werd met een hard schot op de buitenkant van de paal nog gevaarlijk, maar treffers vielen er niet meer. Een nieuwe zege was voor Ajax een feit. Een gelijkspel tegen Valencia op dinsdag 10 december is al genoeg om te overwinteren in de Champions League. Indien Chelsea op dezelfde dag in eigen huis niet weet te winnen van Lille gebeurt dat zelfs ook met een nederlaag.




Tags

lille ziyech fenomenale promes valencia beek chelsea fenomenaal hag labyad mazraoui onana alvarez bekroonde counter curieus dest geappelleerd haast hardhandig ikone jongetje kluts knuffel ontsnappen oprende overtredingen pijlsnel scoreformulier slordige tadic uithaalde var wetenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht