Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Het leven in Nederland is goed'

26 november 2019 09:33 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Het leven in Nederland is goed"; image source: Pro Shots

Edson Álvarez heeft het uit stekend naar zijn zin in Nederland. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Het leven in Nederland is goed. Ik hou van de stad en van de mensen, want iedereen is vriendelijk en probeert me te helpen", aldus Álvarez. "Alleen het weer… Brrrr. En het ergste moet nog komen, begrijp ik van André Onana."

De Mexicaan heeft van Onana al de nodige verhalen gehoord. "Hij vertelde me dat hij op een ochtend naar buiten keek, hij sneeuw zag en weer naar bed ging, omdat hij dacht dat trainen met dat weer onmogelijk was. Totdat hij door de trainer werd gebeld waar hij bleef", zegt hij daarover.

Álvarez wist nog geen vaste basisplaats bij Ajax te veroveren. Zelf is hij daar echter niet nerveus door geworden. "Ik wist dat ik naar een grote club ging en met zulke goede spelers voor je in het team is het niet moeilijk om geduld te hebben. Mijn niveau moet nog verder omhoog, maar de aanpassing gaat goed", zo geeft hij aan. "Ik praat veel met de trainer over mijn verbeterpunten. Het voetbal hier is zó veel sneller dan in Mexico. Daar kun je met de bal aan je voet rustig oplossingen bedenken, maar hier moet dat in een split second. Vergeet niet dat ik hier pas drie maanden woon, nog jong ben en ik qua leven en voetbal in een compleet andere wereld ben terechtgekomen."




Tags

alvarez nederland onana jong mexico telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Dat stukje over Onana, ik lig gestrekt.
+3/-0

4 jaar geleden
Deze jongen komt er wel. Centraal achterin op termijn.
+2/-0

4 jaar geleden
Zoals altijd gaan de invallers gewoon door en na een gewenning zijn de invallers vaste krachten geworden. Zo was het vroeger zo is het nu .ER zijn invallers bekend die hun veroverde plekje niet meer afstonden.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik heb altijd wel moeite met spelers die zelf zeggen 'vergeet niet dat ik nog jong ben'. Het insinueert een soort onrecht, alsof iedereen die kritiek had, dat wel was vergeten. Ik vind dat wij hier hem als collectief op moeten aanspreken. Wie van jullie kan Spaans en is bereid een flink pittige brief op te stellen?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Beetje late reactie, maar ik lees dit altijd anders. "Vergeet niet dat ik nog jong ben en dus niet verwacht dat ik meteen basis zou spelen. Mijn tijd komt nog wel'.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht