Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana en Hakim Ziyech genomineerd voor Afrikaanse Speler van het Jaar

24 november 2019 12:16 - CAF
Foto: Pro Shots

André Onana en Hakim Ziyech genomineerd voor Afrikaanse Speler van het Jaar; image source: Pro Shots

André Onana en Hakim Ziyech maken kans op de titel van Afrikaanse Speler van het Jaar. Beide Ajacieden behoren tot de dertig kanshebbers die door de Afrikaanse voetbalbond bekend zijn gemaakt. Vorig jaar waren Onana en Ziyech ook al genomineerd. De afgelopen twee seizoenen wist Liverpool-aanvaller Mohamed Salah met de prijs aan de haal te gaan.

Twee keer eerder wist een speler van Ajax het podium te halen bij de prestigieuze verkiezing. In 1998 eindigde Sunday Oliseh op de derde plaats in de verkiezing, terwijl Mido op dezelfde plek eindigde in 2002. Op moment van de verkiezing speelden ze voor Ajax. Oud-Ajacied Nwankwo Kanu werd twee keer uitgeroepen tot beste speler van Afrika. In 1996, toen hij voor de eerste keer werd verkozen tot de beste speler, speelde hij in de eerste maanden nog bij Ajax. In de zomer van 1996 vertrok hij echter naar Internazionale.




Tags

onana ziyech afrika internazionale kanu liverpool mido nwankwo oliseh salah sunday titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Als Ziyech zo blijft overtuigen, vooral in de CL, dan maakt hij een kans. En Onana is een baas, met of zonder prijs... ;-)
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal