Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik beloofde Zakaria dat de eerste bal die goed lag voor hem zou zijn'

23 november 2019 22:05

Daley Blind was tegen Heracles belangrijk voor Ajax met onder meer een schitterende assist op Zakaria Labyad. "In de rust kwam Zakaria naar mij toe en vroeg of ik de bal ook aan hem kon geven in plaats van alleen op Quincy", aldus Blind in gesprek met Fox Sports. "Ik zei dat ik de eerste bal die goed lag aan hem zou geven en hij maakt hem dan af. Wij moesten daarom lachen. Dat was wel mooi."

In de eerste helft gaf de verdediger ook een schitterende bal op Quincy Promes, wat helaas geen doelpunt werd. "Quincy en ik voelen elkaar goed aan", gaf hij aan. "Ik weet wanneer hij die loop gaat maken. Hij snijdt goed achter de centrale langs. Ik kon hem er overheen leggen en ik raakte hem wel lekker."

Ajax had in het begin nog wel even lastig met Heracles. "We moesten het in het begin wel anders doen", zei hij daarover. "Onze backs staan vaak hoog. Omdat zij met hun drieën druk op onze drie gingen zetten, wilden we onze back lager zetten. Daardoor moesten zij meer meters maken om druk op onze back te kunnen zetten. Vandaar uit zag je dat vooral Tagliafico aan het eind van de eerste helft veel meer ruimte kreeg om de bal naar voren proberen te zoeken. Daarna ook met Mazraoui. We hadden het daarna goed omgezet."




Tags

blind beloofde heracles fox labyad mazraoui promes snijdt tagliafico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht