Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook overtuigend te sterk voor Heracles

23 november 2019 21:39
Foto: Pro Shots

Ajax ook overtuigend te sterk voor Heracles; image source: Pro Shots

Ajax heeft weer een volgende stap gezet richting prolongatie van de landstitel. Zaterdagavond werd in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 gewonnen van Heracles Almelo. Met twee treffers was Quincy Promes opnieuw erg belangrijk, terwijl Zakaria Labyad en Sergino Dest ook wisten te scoren.

Ajax kreeg al snel een goede kans via Dusan Tadic, toen de aanvoerder een beetje gelukkig de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet kon echter worden gekeerd door Heracles-keeper Blaswich. Het duurde vervolgens even voordat Ajax het heft echt in eigen handen nam. Heracles kreeg een paar goede mogelijkheden, waarna Ajax via Quincy Promes en Hakim Ziyech ook goede kansen kreeg.

Uiteindelijk kwam de ploeg van Erik ten Hag halverwege de eerste helft op voorsprong en dat gebeurde op haast bekende wijze. Een voorzet van Ziyech werd door Promes in het doel gekopt. Ajax hanteerde een iets te laag tempo om nog voor rust verder uit te lopen en werd nauwelijks nog gevaarlijk. Heracles kreeg nog wel een goede kans toen Zakaria Labyad een bal te zacht terug kopte. André Onana lette echter goed op en wist zijn doel schoon te houden.

Na rust kwam Ajax stukken beter uit de kleedkamer. Al snel creëerde het gevaar voor het doel van Heracles en na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft zorgde Labyad voor de 2-0. Een diepe bal van Daley Blind werd door Labyad in één keer genomen, waarna de marge voor Ajax verdubbeld werd.

Enkele minuten later viel al de definitieve beslissing. Wederom werd een pass van Ziyech door Promes tot doelpunt gepromoveerd. Dit keer schoot de international van Oranje de bal in het doel en maakte daarmee alweer zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen, waardoor hij nu gedeeld topscorer van de Eredivisie is.

Ajax liet vervolgens de teugels vieren, waardoor Heracles er een paar keer gevaarlijk uit kon komen. Het was echter niet de uitploeg die vlak voor tijd wist te scoren, maar Ajax die een vierde treffer wist te maken. Aanvankelijk leek Sergiño Dest zijn eerste competitietreffer voor Ajax te maken, maar het doelpunt werd uiteindelijk toch toegekend aan Klaas Jan Huntelaar.

In blessuretijd wist Heracles alsnog een aansluitingstreffer te maken toen Dest op de middenlijn in de fout ging en Dessers alleen op Onana af kon. De Belg wist de 4-1 te maken en verder kwam Ajax niet meer in gevaar.




Tags

heracles labyad promes dest ziyech onana almelo arena blaswich blind competitiedoelpunt creeerde dessers eredivisie haast hag hanteerde huntelaar landstitel lette middenlijn oranje prolongatie schoon tadic topscorer uitploeg zacht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht