Transparent
Inloggen
Sluiten

Perr Schuurs: 'Ik heb het gevoel dat mijn kans nu is gekomen'

23 november 2019 07:19 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Perr Schuurs: "Ik heb het gevoel dat mijn kans nu is gekomen"; image source: Pro Shots

Perr Schuurs hoopt deze week op zijn kans bij Ajax nu Joël Veltman niet inzetbaar is. "Ik heb het gevoel dat mijn kans nu is gekomen. Hier heb ik het hele seizoen op gewacht en train ik elke dag hard voor. Ik moet er nu klaar voor zijn", aldus Schuurs. "Het is vooral de mogelijkheid om meerdere duels achter elkaar te spelen. Als de trainer mij het vertrouwen geeft en ik pak mijn kans, dan opent dat nieuwe deuren."

De verdediger gaat verder: "Zeker woensdag. Ajax streeft het Champions League-niveau na. Doe ik het in Lille goed, dan zal de trainer vertrouwen in me hebben dat ik het ook in andere wedstrijden kan laten zien. Zo werkt het nou eenmaal. Het is niet zo dat ik mezelf nu extra druk op leg, zo voelt het niet. Maar deze week kan wel heel belangrijk zijn in mijn carrière."

Schuurs begon dit seizoen nog wel in de basis, maar verloor uiteindelijk zijn plek. "Sergiño Dest ontwikkelde zich stormachtig als rechtsback en Joël deed het vervolgens gewoon goed centraal achterin, dus ik kon de keuze voor hen begrijpen", zo geeft hij aan. "Maar ik vond het tegelijkertijd wel moeilijk. Ik hoorde van verschillende kanten, ook van de trainers, dat ik een heel goede voorbereiding had gedraaid. Dat gevoel had ik zelf ook, alleen als ik zo goed was, waarom speelde ik dan niet? Dat zette me wel aan het denken."

Daarover ging hij in gesprek met onder meer Erik ten Hag. "Ik moet meer meedogenloos worden in het verdedigen, het positioneren moet beter, en ook met oog voor de restverdediging en de spelers om me heen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, elke dag opnieuw, en dan is het hopen op speelminuten", zegt hij daarover. "PAOK-uit was tot op heden mijn mooiste wedstrijd voor Ajax. De ambiance, de druk, bijzonder om te ervaren. Woensdag hoop ik in Lille de overtreffende trap te beleven."




Tags

schuurs lille dest hag paok veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik geloof in je, Per. Laat het maar zien!
+3/-0

4 jaar geleden
Perr, ik heb een grootvetrouwen in je. Goede tips van Erik en met jouw lengte wordt je een topverdediger.
+3/-0

Ik hoop dat je hem pakt Perr, het zal na 1,5 jaar wennen ook nu moeten gebeuren.
Nog meer voetbal van achteruit is mijn eerste gedachten.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik heb vertrouwen in je Per en als je de komende 3 seizoenen samen met Daley het hart blijft vormen van onze verdegiging hebben wij een droomduo staan.
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Uiteindelijk zou het natuurlijk ideaal zijn om hem op te kunnen stellen in plaats van Veltman. Ik ben dol op onze Joel maar hij trekt dit niveau niet en maakt veel te veel domme overtredingen. Probleem met Perr is enkel dat hij vrij geregeld uitglijdt... Daar moet ie eens wat aan doen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid