Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax naar CAS vanwege uitspraken UEFA

20 november 2019 12:12 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax naar CAS vanwege uitspraken UEFA; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt Ajax dat het naar het CAS stapt. Reden hiervoor zijn de uitspraken van de UEFA naar aanleiding van de uitwedstrijd van Valencia. Ajax werd onder meer bestraft met het niet mee mogen nemen van uitsupporters naar de wedstrijd tegen Chelsea. De clubleiding ging hierover al in beroep bij de UEFA, maar zal nu ook stappen naar het hoogste rechtsorgaan in de sport.

Naast de uitwedstrijd tegen Chelsea zonder supporters afgewerkt te moeten hebben, kreeg Ajax ook een nieuwe voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek en kreeg het ook nog twee geldboetes.

Meer op Ajax.nl


Tags

uefa cas chelsea beroep uitsupporters valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ben benieuwd....
+1/-0

8 maanden geleden
Kijk! Rebels en tegendraads, daar houd ik wel van!

:-)
+1/-0

8 maanden geleden
Niet naar het CAS en niet naar Quatar was zuiver geweest. Maar ja... ethiek is niet echt een hoofdpunt van de huidige directie... kom maar met die minnetjes, haha...
+3/-10

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Naar het CAS stappen en de de trainingskamp in Qatar zijn twee heel aparte zaken. Wat betreft CAS, dit is geen ethische kwestie. Ajax is zwaar bestraft, geen uitsupporters, hoge boete en daarbovenop weer een voorwaardelijke straf. Volgens Ajax buitensporig en zonder duidelijke uitleg (crowd disturbance, acts of damages) of bewijs. Ajax is strijdvaardig, op het veld en er buiten! Als ik een boete krijg, zou ik ook graag willen weten waarvoor precies, en als ik het er niet mee eens ben, dan is het fijn dat ik het recht heb om het aan te vechten. UEFA is machtig, zo machtig dat ze denken dat ze zonder duidelijke uitleg en bewijs boetes kunnen geven. Als er een partij is die een lesje ethisch handelen mag volgen, dan is het UEFA wel!
+7/-0

 
8 maanden geleden
Het zijn inderdaad verschillende zaken. Maar ik vond de uefa straf terecht. En ja, ik ben supporter in hart en nieren. Maar er is zowel uit als thuis voldoende onreglementairs gebeurd waardoor straf logisch is. Soms is berusting beter. Kost ook minder energie en middelen. We gaan het wel zien.
+1/-4

 
8 maanden geleden
Oh wat is er gebeurd uit dan? Was je er bij?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Bij de Europese thuiswedstrijden, waar ik altijd bij ben, vinden al genoeg dingen plaats die de UEFA verbiedt. Vuurwerk, juichende spelers van de uitclub die met bier worden bekogeld, roken in het stadion (ja, dat mag ook niet), geblokkeerde trappen. Vind ik dat zelf allemaal even erg? Nee. Maar ik bekijk dit vanuit de UEFA richtlijnen. En dan ga je nat. En dan reken ik de uitwedstrijden nog niet eens mee, waar gevechten en vernielingen (stoeltjes in het stadion bv) met regelmaat hebben plaats gevonden. En als je voorwaardelijk gestraft bent, weet je wat er gebeurt als je het nog een keer doet. Ik zou als Ajax zijnde investeren in goed gedrag van de supporters, niet in rechtzaken.
+1/-2

 
8 maanden geleden
Ik vraag je niet wat er in het verleden gebeurd is maar wat er tijdens Valencia uit is mis gegaan?? Daar gaat deze zaak over. De Uefa geeft Ajax geen onderbouwing dat is toch super raar??
+4/-0

 
8 maanden geleden
Hoezo geeft de UEFA geen onderbouwing? Ajax gaat toch in beroep tegen de motivering van de uitspraak? (bron: ajax.nl).

Of bedoel je dat jij/wij die motivatie niet kennen? Moet dat dan?
+1/-0

8 maanden geleden
Er zijn van die dagen dat men gaat denken dat het te goed gaat met Ajax, ik bedoel de uefa, Ajax is al dubbel gestraft met de var en geen fans naar Londen en dat op zijn beloop te laten zou niet verstandig zijn.
+3/-0

8 maanden geleden
Als je meent dat je onrecht is aangedaan moet je van de gelegenheid gebruik maken die je geboden wordt.
+6/-0

8 maanden geleden
Nou, we kunnen wel raden wat de UEFA hier als reactie op geeft.... Nog meer straf en nog meer gestolen wedstrijden....
+5/-1

8 maanden geleden
Nu nog even de KNVB met de rug tegen de muur zetten en tot het uiterste gaan voor de supporters die niet naar Den Haag en Rotterdam mogen.Wie het niet toestaat gewoon de wedstrijd laten verliezen.Met de regelementen in de hand winnen ze elke rechtzaak.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone beperking bevolkingsgroepen blank eeg europeaan fier ghana hof illegaal illegalen inzake jongeren juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks ontkerkelijking opvang overheid potter renemar slaven slavernij term verdrag vluchtelingen wijken