Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met vier Ajacieden in de basis zeker van EK na gelijkspel in Noord-Ierland

16 november 2019 22:41
Foto: Pro Shots

Oranje met vier Ajacieden in de basis zeker van EK na gelijkspel in Noord-Ierland; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond weten te kwalificeren voor het EK van komende zomer. Na een zwakke wedstrijd eindigde het kwalificatieduel in en tegen Noord-Ierland in een 0-0 gelijkspel, maar dat was voldoende om met nog een wedstrijd te gaan al zeker te zijn van het Europees Kampioenschap.

Bondscoach Ronald Koeman heeft met Donny van de Beek, Daley Blind, Quincy Promes en Joël Veltman vier Ajacieden in zijn selectie en zij stonden alle vier de gehele wedstrijd op het veld. Wel had Veltman bijna een negatieve hoofdrol toen hij voor rust ongelukkig een bal tegen zijn arm kreeg aangeschoten. De strafschop die volgde werd echter hoog over geschoten.

Oranje zal tijdens de groepsfase alle duels in de Johan Cruijff ArenA afwerken.




Tags

ierland oranje veltman arena beek blind koeman promes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Eén van de lelijkste voetbalwedstrijden dit jaar. Voorlopig geen Oranje meer voor mij. Laffe opstelling, laffe instelling, laffe wissel(s): bah.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Eens, super slechte wedstrijd, en typisch op resultaat gericht.

Zonder Wijnaldum en Depay doet het team meteen een jasje uit.

Ik word ook een beetje moe van iedere keer rechtsbuitens op links en andersom.

Tegen zo'n elftal moeten een Berghuis en Promes de achterlijn halen en goed voorzetten geven. In principe hebben beide spelers nauwelijks een keer goed de achterlijn gehaald.

Donny van de Beek komt niet uit de verf want hij wordt niet goed gebruikt.
Veltman speelt weer heel erg matig.

Depay en Wijnaldum zijn onmisbaar voor dit oranje.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Veltman heeft het wel aan zijn kont hangen he. Weer een pingel tegen en een gele kaart. Of de pingel nu terecht is of niet , hij krijgt hem toch weer tegen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Veltman is soms ook gewoon heel slordig, dat zie je deze wedstrijd ook. Al met al laat hij gewoon wekelijks zien wat voor matige speler het is die ook niet meer beter wordt. Wel een dingetje.
Mangalan, Alvarez, Pieri, Schuurs zijn gekocht en wie staat er achter in. Veltman.
+2/-1

4 jaar geleden
Totaal geen inspiratie. Zeer slordig en onnauwkeurig. Enige lichtpuntjes, Blind een van de betere , Promess de eerste helft en Frankie de Jong de tweede helft een paar schitterende steekpasses. Voor de rest heel erg op het resultaat gericht, waarbij ik mezelf op een gegeven moment op de wens betrapte dat die Ieren zouden scoren. Je gaat er toch voor zitten met de hoop een leuke wedstrijd te zien . Dit vond ik meer anti voetbal met een veel te voorzichtig Nederlands elftal. Maar goed gekwalificeerd en dat was het doel.
+3/-0

4 jaar geleden
Niet gekeken. Om 20.00u al afgehaakt, toen de opstelling bekend werd.
De Roon, Veltman, Berghuis ... Pfff.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Dit elftal is overschat als de pest, maarja dat mag je niet zeggen he. Net als Koeman trouwens wat een angsthaas. Lopen maar paar echte toppers in. De Ligt, de Jong, Blind, vd Beek en Wijnaldum. De rest is middelmaat. Van Dijk is een hype, dat roep ik al een tijdje. Ramos, Blind, Bonucci, de Ligt, Piquet zijn echt niet slechter. Van Dijk prima verdediger meer niet.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet Ajax = niet goed? Liverpool was een lekke zooi, nu de beste van Europa, dankzij je-weet-wel.
Moeilijk hè, een scoutingsfout toegeven?
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Binnen 15 minuten afgehaakt met kijken. Inspiraties tikkies breed, veel te laag tempo etc etc. Spelers die qua niveau niets te zoeken hebben in Oranje en er voor zorgen dat spelers die wekelijks nationaal en internationaal uitblinken, tot slecht spelende pupillen worden gedegradeerd.
+2/-0

4 jaar geleden
Je mag het eigenlijk niet zeggen maar volgens mij was/is het doel om als 2e te eindigen in de pool. Waarom? omdat je dan de 1/8 finale in Londen (capaciteit 90,000) speelt en niet in Boekarest (Roemenië) (Quote van Ek2020 https://www.ek2020-voetbal.nl/nederlands-elftal-naar-ek-2020/link) Nederland gaat sowieso drie groepswedstrijden in Amsterdam spelen, omdat Hongarije zich niet rechtstreeks voor het EK gekwalificeerd heeft. Vooruitkijkend op de groepsfase van het EK 2020: mocht Oranje groepswinnaar worden, dan speelt het de achtste finales in Boedapest. Worden ze tweede in de poule, dan gaat het Nederlands Elftal de achtste finale spelen op Wembley in Londen. Mochten ze door gaan als beste nummer drie in de groep, dan wordt er een achtste finale gespeeld in Boekarest of Glasgow.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een ontzettende zaad wedstrijd was dit, volledig gericht om een gelijkspel eruit te halen. We zeuren wel vaak dat Ajax niet weet hoe ze een wedstrijd op slot kunnen gooien, maar eerlijk is eerlijk ik kijk liever naar een wedstrijd als Chelsea - Ajax dan deze dodelijke troep. Koeman is een voorspelbare trainer en dit gaat onze downfall zijn tegen de toplanden op het EK.
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Het middenveld is zwak. Alleen Frenkie de Jong neemt initiatief en weet anderen te sturen. Donny v.d. Beek moet ook gestuurd worden. Depay kan een bal vasthouden waardoor de rest kan aansluiten. Babel is een aanfluiting in de spits kan geen bal vasthouden en heeft geen scorend vermogen.Als linksbuiten kan hij het veld breed houden en hij moet vooral geen acties ondernemen maar gewoon de bal eerst leren controleren. Veltman speelde als vanouds.
+1/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ik zag op https://ekvoetbal.nl/landen/nederland/link dat er aardig wat belangrijke namen doorgestreept zijn in de lijst met selectie spelers. Ik zie ons nog wel de poulefase doorkomen, maar of we veel verder dan de kwartfinale gaan komen? Ik betwijfel het met de huidige selectie en staf.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal