Transparent
Inloggen
Sluiten

Hassane Bandé: 'Het was de eerste keer dat ik een blessure had'

15 november 2019 21:20 - Ajax TV
Foto: Pro Shots

Hassane Bandé: "Het was de eerste keer dat ik een blessure had"; image source: Pro Shots

Hassane Bandé blikt in gesprek met Ajax TV terug op de zware blessure die hij vorig jaar opliep in een oefenduel tegen Anderlecht. Mede daardoor wacht de aanvaller nog altijd op zijn officiële debuut in het eerste elftal. "Het was heel erg moeilijk, want je komt bij een nieuwe club en speelt niet", aldus Bandé. "Je raakt zwaar geblesseerd, dat maakt het heel erg moeilijk. Maar je moet het er maar mee doen."

Bandé gaat verder: "Ik geloofde niet dat ik in het begin van mijn tijd bij Ajax mijn been brak. Het was de eerste keer dat ik een blessure had. En het was meteen een zware blessure. Toen ze mij vertelden dat het een breuk was... Het was zoiets groots. Ik had het niet meer, het was zo pijnlijk."

De aanvaller kan inmiddels zonder angst op een nieuwe breuk spelen. "Mijn been kan niet meer breken, want ze hebben er een ijzeren pin in geplaatst", zo geeft hij aan. "Als ik angst heb, zit dat in mijn hoofd. Dat zou betekenen dat ik weer geblesseerd kan raken. Maar als ik mij 100 procent kan geven, heb ik geen angst."

Bandé vond het afgelopen seizoen lastig toen de ploeg zoveel succes boekte. "Ik was heel blij voor het team, maar diep in mij wilde ik natuurlijk ook bijdragen aan het succes van het team", zegt hij daarover. "Dan was het nog gedenkwaardiger, ook voor mij. Het was zeker moeilijk, maar het gaat om het team."

Meer op Ajax TV




Tags

bande anderlecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Hassane, ik heb je bij de huldiging van het kampioenschap ontzettend genoten van je, omdat je zo positief mee deed met iedereen, ondanks dat je nog steeds niet kon spelen. Verder ben ik blij je weer enkele keren te hebben zien spelen en ook alweer een doelpuntje meegepikt. Je bent een positieve jongen die hier sterker uit zal komen en ik verwacht de komende jaren veel van je.
+4/-0

4 jaar geleden
Zou toch prachtig zijn als hij de verwachtingen kan waar maken. Hopelijk gunt Ten Hag hem nu minuten. Ik heb geen idee wat Bande zijn niveau is?
+1/-0

4 jaar geleden
Blijf hard werken, want we hebben iedereen nodig to pak schaal.
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Hij komt eraan en hij gaat het maken bij Ajax. Het is alleen jammer dat Ajax oefen wedstrijden moet organiseren om diverse spelers te laten terug komen in de selectie. Laat Veltman een voorbeeld voor hem zijn.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal