Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'We zijn een voetbalclub, geen politieke partij'

15 november 2019 15:30 - Parool.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "We zijn een voetbalclub, geen politieke partij"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft vrijdagmiddag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uitgehaald naar de criticasters over het trainingskamp naar Qatar. Zo valt te lezen op de website van het Parool. "We zijn een voetbalclub, geen politieke partij", aldus Van der Sar. "Er liggen voetbaltechnische redenen aan ten grondslag."

Volgens Van der Sar krijgt Ajax de beschikking over goede velden, heerst er in Qatar een uitstekend klimaat en is er geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland. Bovendien spelen de financiën ook mee. Normaal gesproken kost een trainingskamp in de winter enkele tonnen, nu levert het juist enkele tonnen op. Dat scheelt zo 1 miljoen euro.

Meer op Parool.nl




Tags

sar qatar trainingskamp nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ok. Maar hou dan alsjeblieft voortaan je mond over maatschappelijk, sociaal, ecologisch of anderszins verantwoorde activiteiten. We zijn een voetbalclub en wat er buiten de prachtig besproeide Qatari trainingsveldjes gebeurt interesseert ons niet.
+7/-3

 
4 jaar geleden
Jou misschien niet, maar de slachtoffers van IS-terroristen wel. En die terroristen worden toch echt door Qatar betaalt,
onnozelaar.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Heb je de strekking van mijn bericht wel goed begrepen?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Was hier sprake van zogenaamde "ironie"? Dan trek ik al het bovenstaande met graagte in. Excuus!
+1/-0

4 jaar geleden
Tja, zodra iets geld oplevert zijn we meteen ons moreel kompas kwijt....
+2/-2

4 jaar geleden
Gaat de media ook flink wat aandacht besteden aan de goede doelen die Ajax steunt??? Of verkoopt dat minder?
+3/-3

 
4 jaar geleden
Dat ze dit Qatar-verhaal erdoorheen drukken verteld mij toch genoeg? Het verteld mij dat dit 'steunen van goede doelen' een PR-maskerade is. Het draait alleen maar om geld.
+2/-1

4 jaar geleden
Wat een kul argumentatie. Ga dan lekker trainen samen met IS, als ze meer geld bieden. Als het toch niet uitmaakt waar het geld vandaan komt.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Precies, grote IS-financier, Qatar. Maar dat lees je nauwelijks in de westerse pers. Foeballû!
+1/-0

4 jaar geleden
Onbegrijpelijk. Je vergooit je geloofwaardigheid omdat het je 1 miljoen scheelt.
+3/-2

reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ha in Qatar is het toch echt twee uur later dan Nederland. Naast Sar's moreel kompas staat ook zijn biologische klok verkeerd afgesteld.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Onzinredenatie van Ajax. De politiek heeft de sport altijd misbruikt en de sport heeft zich heel vaak door de politiek laten misbruiken, of het nou om ernstige gevallen gaat (de nazi's met de Olympische Spelen, de dictators in Argentinië met het WK, nu Qatar) of ander politiek gewin (Rusland). Dat moet veranderen. Je kunt als grote, toonaangevende club met een miljoenenaanhang niet zomaar zeggen dat je niets te maken hebt met maatschappelijke ontwikkelingen. Europese clubs moeten ook weigeren te spelen in of tegen clubs uit landen die in oorlogssituaties verkeren, zoals Oekraïne. Dat gebaar is van veel groter goed dan een miljoen aan inkomsten.
+5/-0

4 jaar geleden
Wat een gelul.

Qatar staat bovenaan de lijst van landen waar je echt niet heen gaat.

Stop dan ook met die fair play workshops, het geouwehoer over maatschappelijk bewustzijn, de statements over allerhande zaken. Ga gewoon voetballen in Portugal, Brazilië of de VS
+2/-1

 
4 jaar geleden
De VS? Daar is nog de doodstraf en discriminatie door de politie. Brazilië? Illegale houtkap en onderdrukking en vermoorden van inheemse bevolking. Zo is er op bijna ieder land wel wat aan te merken.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Nou dan mag jij lekker gaan spelen met de IS, joh! Kijk alleen uit dat je niet op een bermbom trapt of een bouwvakker op je hoofd krijgt. Van der Sar is een leeghoofd.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Bermbom? IS? Volgens mij haal je wat landen door elkaar.
+1/-0

4 jaar geleden
Daarom hekel ik de interlandperiodes. Allemaal bijzaken, nadat we 2 prachtwedstrijden van onze club hebben mogen aanschouwen, die tegen Chelsea en Utrecht. Kan niet wachten tot het weer begint en dat dit soort berichten op de achtergrond verdwijnen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
1 opmerking die ik nog kwijt wilde.

Mensenrechten SCHENNIS is GEEN politiek standpunt. Ieder mens op deze aarde heeft rechten en zo gauw een land deze rechten schendt dan wil je (als voetbalclub maar zeker als voetbalBEDRIJF) hier NIETS mee te maken hebben. Dat de politiek daar een mening over heeft of (politieke) maatregelen neemt heeft niets met de schending van mensenrechten te maken en keur je deze praktijken goed door je ogen te sluiten en 700,000 aan te nemen.
+2/-0

4 jaar geleden
Ajax misbruikt eerder Quatar als andersom.
+1/-0

4 jaar geleden
Geld verkiezen boven principes en mensenrechten. Heb ik toch wel wat moeite mee.
+3/-0

4 jaar geleden
Man man wat een trieste bedoeling van beide clubs..... Nu heb je ineens geen maatschappelijke verantwoording meer. echt een schande, net hoe de wind waait.
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Even een stukje opgezocht over de WK in Quatar.
Onder erbarmelijke omstandigheden leggen slecht betaalde gastarbeiders stadions en een nieuwe infrastructuur aan. Amnesty rept over moderne slavernij. Moeten we in 2022 wel meedoen aan het WK?

Het wereldkampioenschap in Qatar is nu al het bloederigste ooit. Niet omdat rivaliserende supporters elkaar te lijf gaan, maar omdat arbeiders massaal het loodje leggen. Over de precieze aantallen verschillen de meningen, maar in januari 2014 meldde The Guardian dat er al 185 gastarbeiders uit Nepal waren overleden. Dat is dus ruim twee jaar geleden.

Voor wie hoopt dat de situatie sindsdien verbeterd is, hebben we slecht nieuws. Amnesty International publiceerde een vernietigend rapport over de omstandigheden van de arbeiders in Qatar. Hun paspoort wordt afgepakt, ze mogen niet naar huis, ze maken onmogelijk lange dagen in de hitte, krijgen vaak niet op tijd of te weinig betaald en slapen met grote groepen in hutjes ter grootte van de gemiddelde douchecabine. Moderne slavernij, oordeelt de mensenrechtenorganisatie. Kortom: moeten we het WK in Qatar boycotten?
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_and_state-sponsored_terrorismlink

Van der Sar stuurt ons naar Qatar, waar je kan voetballen tussen de doodvallende mussen en Nepalese bouwvakkers (200 inmiddels overleden? 1000?). Qatar betaalt nu niet alleen IS, maar ook Ajax. Bravo Edwin! Bloed aan je handen!

Als Ajax sport niet met politiek wil verwarren, waarom neemt het dan een uitnodiging aan van een reli-fascistische dictatuur? Qatar is geen sport, maar een land. Ajacieden uit het verzet en de kampen draaien zich om in hun graf.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal