Transparent
Inloggen
Sluiten

Noussair Mazraoui: 'Mijn seizoen is voor mijn gevoel nu pas echt begonnen'

14 november 2019 09:45 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Noussair Mazraoui: "Mijn seizoen is voor mijn gevoel nu pas echt begonnen"; image source: Pro Shots

Noussair Mazraoui was dit seizoen even uit de roulatie met een spierblessure. Hij zag vervolgens Sergiño Dest opstaan op zijn positie. "Andere spelers pakken hun kans en dan worden er ook al snel allerlei conclusies getrokken. Dat heeft me wel verbaasd", aldus Mazraoui in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan las ik dat Sergiño Dest de concurrentiestrijd had gewonnen. Terwijl ik überhaupt nog helemaal niet aan een strijd was begonnen. Als je er even niet bent, vergeten mensen al snel wie je bent en wat je kan. Ach, zo gaat dat blijkbaar."

De afgelopen wedstrijden kreeg Mazraoui weer de voorkeur. "Mijn seizoen is voor mijn gevoel nu pas echt begonnen", zo geeft hij aan. "Ik wil de lijn van vorig jaar doortrekken, weer belangrijk zijn voor de ploeg en mooie momenten beleven. De wedstrijd tegen Chelsea was zeker lekker. Daar was ik echt aan toe."

Ajax is ondertussen opnieuw bezig aan een meer dan uitstekend seizoen. "In de competitie staan we veel punten los, dat is echt nieuw. Dat ligt aan de concurrentie, maar vooral aan ons. We gaan door in de flow van vorig seizoen", zegt hij daarover. "Goede spelers zijn vertrokken, maar andere jongens zijn opgestaan. Ik had ook al snel het gevoel dat vorig seizoen niet eenmalig was. Dagelijks voel ik de drive om me heen dat we door willen gaan met geschiedenis schrijven. En gelukkig maak ik daar nu ook zelf weer actief onderdeel van uit. Ik heb voor dit seizoen wel genoeg rust gehad."


Discussieer mee op de forums


Tags

mazraoui dest chelsea

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Speelde de afgelopen 2 wedstrijden weer als vanouds. Maar wat is nu eigenlijk zijn echte plek?
+2/-0

8 maanden geleden
Is heerlijk om hem er weer bij te hebben. Zelf speelt hij het liefst op het middenveld, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de rechtsback positie. Hij heeft het vermogen om de gehele rechterflank te bestrijken en qua postuur laat hij zich ook niet zo gemakkelijk meer opzij zetten. Ik voorzie een mooie toekomst voor deze generatie voetballers bij ons.
+1/-0

8 maanden geleden
Wanneer Dest & Mazraoui beiden in vorm zijn, kies ik vooral Europees altijd voor Mazraoui. Meer lengte, ervaring, scorend vermogen en body.
+2/-0

8 maanden geleden
Mazraoui is weer goed bezig
+1/-0

8 maanden geleden
Wat een luxe :)
+1/-0

8 maanden geleden
Fijn dat er twee goede spelers zijn voor dezelfde positie. Concurrentie houdt ze lekker scherp! Zo zou het eigenlijk op elke positie moeten zijn.
+2/-0

8 maanden geleden
Meer fysiek en meer inhoud krijgen. Dat breekbare mag er nog een beetje uit. Dan gaat hij ver komen, want voetballen kan hij. En wellicht ook op de middenveld posities, maar ik denk dat zijn handelingssnelheid dan ook nog een stukje omhoog mag.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.056 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone beperking bevolkingsgroepen blank eeg europeaan fier ghana hof illegaal illegalen inzake jongeren juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks ontkerkelijking opvang overheid potter renemar slaven slavernij term verdrag vluchtelingen wijken