Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Ik ben onder de indruk hoe Ajax speelt'

13 november 2019 10:46 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Matthijs de Ligt: "Ik ben onder de indruk hoe Ajax speelt"; image source: Pro Shots

Matthijs de Ligt is onder de indruk hoe Ajax nu speelt. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Voor Frenkie en mij zijn nieuwe spelers gekomen en iedereen die is gebleven is ook weer een jaartje ouder en rijper. Dat zie je in het spel", zo geeft hij aan. "De trainer is er ook langer en heeft zijn ideeën dus verder kunnen inslijpen."

De verdediger probeert Ajax aandachtig te volgen, maar volgt de club bovendien niet alleen op afstand. "Ik heb ook regelmatig contact met Daley, Joël, Donny en ik sprak Dusan kortgeleden nog", zegt hij daarover. "Natuurlijk verwatert het allemaal wat, want het leven gaat verder. Zij zijn druk met Ajax en ik met Juventus. Het is wel mooi om te zien dat ze het zo goed doen in de Eredivisie en Champions League."




Tags

eredivisie juventus telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wij missen jou ook Matthijs! Jij bent voor altijd één van ons! Heel veel succes bij Juve, veel basisplekken toegewenst en ik hoop dat je de CL finale met Juve haalt! ps ik hoop ook dat je die finale van Ajax verliest ;)
+1/-0

4 jaar geleden
Mathijs kom maar snel terug je bent ook een goed voetballer maar ook nog eens een goed mens.
+1/-0

Met de Ligt op de plaats van Veltman had je dit jaar gewoon 1 van de topfavorieten geweest om de CL te winnen.
Wat dat betreft slaat het eigenlijk ook nergens op dat zo`n jonge op toen nog 19 jarige leeftijd al door alles en iedereen naar het buitenland is geluld, met uiteraard zijn gladde zaakwaarnemer voorop.
+6/-0

 
4 jaar geleden
True, de Ligt en Frenkie hadden dit jaar met Ajax 'echt' voor de CLtitel kunnen gaan en dat moeten we nog maar zien met Juve en Barca. Jammer, verloren kans.
Want het huidige elftal + de ligt en Frenkie had iedereen kunnen verslaan.
En de EC1 winnen met Ajax is altijd nog 10 keer moeilijker, specialer en unieker dan met een Barca of Juve. Anyway, en door.

Proberen weer zover mogelijk te komen! De bal is rond. En durf te dromen!
Geloof, hoop en liefde!
+1/-0

4 jaar geleden
Mét De Ligt in plaats van Veltman, wie ?, was Chelsea nooit van 1-4 teruggekomen.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Hoe weet jij dat? Wie zegt dat we dan überhaupt met 1-4 waren voorgekomen?
+2/-3

 
4 jaar geleden
Dan waren we waarschijnlijk op 0-4 gekomen ipv 1-4.
+2/-0

4 jaar geleden
We zijn sterker dan vorige jaar denk ik. Alleen de Ligt mis je achterin. Nu krijgen meer spelers de bal dan alleen Frenkie.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Sterker dan vorig jaar vind ik nogal een uitspraak. En welke elftal vergelijken we nu? Vorig seizoen november met nu? Of nu met het elftal tegen Real, Juve uit?

Ik denk dat dat we nog niet het LEVEL hebben aangetikt over een langere periode wat we wel hebben aangetikt vorig seizoen uit bij Juventus, Real, Tottenham.

De verdediging is duidelijker zwakker. Veltman - de Ligt.
Het verlies van Frenkie is minder voelbaar omdat de spelers een jaar verder zijn en Beek, Ziyech - en Martinez uitstekend het middenveld invullen.

Het moet nog blijken hoe goed dit elftal is.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De vraag is of de Ligt nu bij Juve gelukkiger is dan als hij nog een jaar bij Ajax was gebleven.
Ik denk dat je in zijn situatie die paar miljoen meer of minder niet meer merkt en dat je er dus niet gelukkiger van wordt. Hij zal er geheid op bepaalde vlakken (verdedigend) meer leren. Maar hij ziet nu zijn maatjes weer een soortgelijk avontuur beleven als vorig jaar en dat voelt niet als 'werk'. Persoonlijk denk ik dat hij het achteraf zonde vindt dat hij zo jong al vertrokken is, iets wat hij natuurlijk niet zal toegeven.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos