Transparent
Inloggen
Sluiten

Vereniging van Effectenbezitters: 'Deze manier van handelen is zeer ongewoon'

12 november 2019 15:03 - VEB.nl
Foto: Pro Shots

Vereniging van Effectenbezitters: "Deze manier van handelen is zeer ongewoon"; image source: Pro Shots

De Vereniging van Effectenbezitters zet hun vraagtekens bij de nieuwe contracten van Edwin van der Sar en Marc Overmars bij Ajax. Dat geven ze aan via hun officiële website. Dat beide directeuren een nieuwe verbintenis hebben gekregen, begrijpen ze wel. "Zowel sportief als financieel beleefde Ajax vorig seizoen een zeer succesvol jaar. De prestaties van de afgelopen twee jaar moeten de basis leggen voor verdere Europese successen en structureel hogere inkomsten. Met dat idee zullen de Ajax-commissarissen Van der Sar en Overmars langer aan de club hebben willen binden", zo geven ze aan.

De vraagtekens worden echter gezet bij de afspraken die zijn gesteld in het contract. Zo ontvangt Overmars een retentiebonus van 1,25 miljoen euro, 250 duizend euro per seizoen. Dit bedrag heeft hij al volledig betaald gekregen. Mocht de directeur voetbalzaken eerder vertrekken uit Amsterdam moet hij dit bedrag naar ratio weer overmaken. De financiële afspraken met Van der Sar zijn nog onduidelijk. Die zullen pas bekend worden gemaakt als het contract getekend is. "Die manier van handelen is zeer ongewoon", zo stelt de VEB. "Bij beursgenoteerde bedrijven bepalen de Nederlandse regels voor goed ondernemingsbestuur dat de precieze arbeidsvoorwaarden ruim voor de geplande (her)benoeming met aandeelhouders moeten worden gedeeld."

De VEB is in haar verklaring wel zeer lovend over het beleid dat bij Ajax wordt gevoerd. "Voor een voetbalclub is nog altijd nauwelijks een lange termijnprognose te maken, maar Ajax lijkt inmiddels in ieder geval een goede basis te hebben gecreëerd", zo geven ze aan. "Dat moet ervoor zorgen dat de beurskoers een minder grillig verloop kent en aandeelhouders hopelijk in de vorm van dividend wat meer mogen meedelen in het succes."

Meer op VEB.nl




Tags

effectenbezitters overmars sar veb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
"Dat beide directeuren een nieuwe verbintenis hebben gekregen, begrijpen ze wel. "Zowel sportief als financieel beleefde Ajax vorig seizoen een zeer succesvol jaar."..... Wat is het probleem dan? Bij meevallende resultaten moet ook de directie profiteren.
+3/-0

4 jaar geleden
Wat een enorme bedragen ook nounou waar hebben we het over....
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een vraag noem mij een betere sterkere mooiere succesvollere club qavoetbaltechnisch en ook nog in de mooiste stad Amsterdam van de wereld.
+1/-0

4 jaar geleden
Vooral Overmars is gewild, schat ik in, dus ik snap dat ze hem met zo'n retentiebonus verleiden om langer te blijven. Het is psychologisch toch vervelend als je iets terug moet geven wat je al hebt ontvangen.
+1/-0

4 jaar geleden
Gelul zeg, ze moeten het dubbele krijgen!!
+1/-0

4 jaar geleden
Ze hebben top arbeid verricht, mag dus beloond worden! 5 jaar geleden dacht niemand dat we nog Europese Top konden worden. Mensen, we doen gewoon weer mee!! Dat mag zwaar beloond worden !! We hebben ze ook wel eens afgezeken... toen gingen ze toch door ! Laten we iedereen koesteren die aan dit succes bijdrage levert!! We krijgen er met zijn allen zoveel voor terug !!🏆
+3/-0

4 jaar geleden
Volgens mij begrijpen er maar weinig waar dit bericht over gaat. Ik zie reacties waarin gesproken wordt over jaloezie, gelul en eigenlijk is de algemene vraag: waar bemoeien deze mensen zich mee?
Feit is dat de VEB opkomt voor de belangen van aandeelhouders, dus ook voor de aandeelhouders van Ajax. Als er dan regels blijken te zijn dat bepaalde wijzigingen (zoals aanpassingen in arbeidsvoorwaarden) ruim vóór aandeelhoudersvergaderingen horen te worden aangekondigd, zodat deze mensen er ook iets over mogen vinden en zeggen, dan is het toch heel normaal dat een VEB hier zijn vraagtekens bij zet? Ik wil geen discussie starten over de voor- en nadelen van het beursgenoteerd zijn van Ajax, dat is nou eenmaal de situatie. Maar daar dien je je dan ook wel netjes naar te gedragen, imho.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal