Transparent
Inloggen
Sluiten

Weergaloos Ajax laat FC Utrecht alle hoeken van het veld zien: 4-0

10 november 2019 14:29
Foto: Pro Shots

Weergaloos Ajax laat FC Utrecht alle hoeken van het veld zien: 4-0; image source: Pro Shots

Een swingend Ajax tikte een spartelend FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena van het bekende kastje naar de muur: 4-0. De eerste helft was één grote demonstratie van suprematie en voetballende klasse. Met een 3-0 ruststand kwamen de bezoekers nog erg goed weg.

Met Zakaria Labyad als verrassende basiskracht, hij speelde voor de geblesseerde David Neres, gingen de Amsterdammers vanaf de eerste balomwenteling meteen vol op de prooi af. Het eerste kansje was wel voor de bezoekers maar Kerk stuitte op André Onana. Later bleek dat Kerk ook werd afgevlagd wegens buitenspel. Meteen hierna ging de Ajax-show compleet los. Een spervuur van aanvallen volgde er op het doel van doelman Maarten Paes die zich nog onderscheidde met prima reddingen op inzetten van Daley Blind, Dusan Tadic en Quincy Promes. Een schot van Lisandro Martinez ging via de binnenkant van de paal weer terug het veld in waarna de rebound van Labyad doel trof maar geen doorgang vond bij scheidsrechter Bas Nijhuis omdat de bal achter was geweest.

Maar er was uiteindelijk geen houden aan voor het compleet zoek gespeelde FC Utrecht. Na een prima voorzet van Dusan Tadic was het Donny van de Beek die met een lekker volley onder Paes het doel wist te vinden: 1-0. Daarna een smetje want Joël Veltman toonde zich weer eens een recidivist door met een oliedomme actie op Sander van der Streek een rode kaart te riskeren. Gelukkig voor hem en Ajax bleef de kaart uit en kon Ajax verder domineren. Nadat Van der Streek een klein tikje van de weer superieur voetballende Daley Blind had gekregen liet Nijhuis, geheel in zijn bekende stijl, doorgaan en kon Promes aan de andere kant van het veld met een heerlijke assist Dusan Tadic de 2-0 laten maken. De VAR keek ernaar maar de goal bleef staan. Utrecht protesteerde amper, murw gespeeld als het was.

Vlak voor de pauze volgde er een goal die in ieder leerboek van de voetbaltrainer rood omrand moet staan. Een werkelijk fantastische aanval over ondermeer Promes en Labyad werd door Van de Beek besloten met een schuiver onder in de hoek: 3-0. Paes werd door een lichte touchering onderweg meteen kansloos. De fans in de Arena keken elkaar in de rust eens goed aan: wat dit Ajax had laten zien was werkelijk een traktatie voor de smaakpapillen van iedere voetballiefhebber geweest. Wat een niveau.

Na de rust zakte het tempo, logisch. Er volgden ook wissels. Zo kwamen Noa Lang, Sergino Dest en Klaas-Jan Huntelaar in de ploeg. Evengoed viel er nog zat te genieten. Zo was het passje van Tadic op Martinez (fantastische redding Paes) rechtstreeks in de categorie hogeschoolvoetbal te plaatsen. Even later kopte de kleine Martinez alsnog de 4-0 binnen. De kleine Argentijn, spelend als een veldheer op het zeer goed functionerende middenveld met Ziyech en Van de Beek, torende boven Van der Streek uit en vond krachtig de verre hoek. Utrecht snakte naar het einde, Van der Streek ontsnapte eveneens aan rood na een gelijksoortige actie als Veltman voor rust, en Ajax geloofde het wel. Het publiek in de Arena vermaakte zich kostelijk en liet blijken van de eigen jongens te genieten door op een gegeven moment elke pass met een hartstochtelijk gejuich te begroeten.




Tags

utrecht paes streek tadic arena beek labyad martinez promes blind kerk nijhuis veltman afgevlagd balomwenteling basiskracht begroeten binnenkant demonstratie dest domineren evengoed functionerende gelijksoortige hogeschoolvoetbal huntelaar kansje keken kostelijk leerboek murw muur neres oliedomme omrand onana onderscheidde passje pauze prooi protesteerde rebound recidivist riskeren schuiver show smaakpapillen smetje snakte spartelend spelend spervuur stijl stuitte superieur suprematie swingend tikje tikte torende touchering traktatie var veldheer vermaakte voetballiefhebber voetbaltrainer ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal