Transparent
Inloggen
Sluiten

Laat Erik Ten Hag het succesvolle 'Chelsea'- middenveld staan?

8 november 2019 13:33

De wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd lastig voor Ajax. Er komt bij de Utrechters altijd iets extra's los als er elf Ajacieden aan de andere kant aan de aftrap verschijnen.

In de huidige vorm lijkt de kans echter groter dan ooit dat Ajax 'gewoon' wint maar door de pittige blessure van David Neres is er wel een probleempje opgetreden voor trainer Erik Ten Hag. Hoe lost hij dit op? Hakim Ziyech heeft namelijk zowel in Zwolle, als vooral ook bij Chelsea, laten zien dat hij waarschijnlijk momenteel de beste optie op 10 is. Samen met Donny van de Beek en Lisandro Martinez vormde hij een middenveld dat uitstekend functioneerde. Het lijkt erop dat Ten Hag wat dat betreft eindelijk zijn ideale middenveld heeft gevonden.

De blessure van Neres komt daarom slecht uit want wat gaat Ten Hag nu doen? Toch weer Ziyech naar rechts of gaat Dusan Tadic een vleugel bezetten en komt Klaas-Jan Huntelaar als centrumspits aan de aftrap? Ook lijkt het misschien een moment om Noa Lang eens een echte kans te geven. Het middenveld nu weer overhoop gooien zou misschien niet handig zijn want dat functioneerde prima, met als exponent een werkelijk weergaloze Hakim Ziyech die bijvoorbeeld de diepgaande Quincy Promes constant wist te vinden.

Komende zondag zal Ajax ook secuur moeten zijn in de opbouw want als er één ploeg dodelijk is bij ruimtes in de rug is het FC Utrecht wel.


Discussieer mee op de forums


Tags

hag chelsea ziyech aftrap neres utrecht beek bezetten centrumspits diepgaande dodelijk exponent handig huntelaar lost martinez opbouw opgetreden overhoop probleempje promes secuur tadic utrechters vleugel vormde weergaloze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bedreiging bevolking bunker chelsea china control corona correctie crowd dwtk fier hersenspinsels houder irak iran kernkoppen koen luigitentorioabc navo nederland opsporingsdiensten potter rusland schijt sleepwet snowden vage valbommen vetorecht volkel