Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest kiest voor Team USA

28 oktober 2019 16:25 - Ajax TV
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest kiest voor Team USA; image source: Pro Shots

Sergiño Dest zal zijn interlands voor de Verenigde Staten gaan spelen. Dat geeft de verdediger van Ajax zelf aan in gesprek met Ajax TV. "Voor mijn gevoel was dat de juiste keuze", aldus Dest. "Het was geen makkelijke keuze. Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk is het Amerika geworden."

De rechtsback sprak meerdere keren met zowel Ronald Koeman als Gregg Berhalter, bondscoach van Team USA. "Ik heb het ook tegen Ronald gezegd. Ik vind het wel netjes dat ik het hem vertel voordat ik het tegen de pers vertel", zo geeft hij aan. "Ik heb het er met hem over gehad. Hij vond het natuurlijk jammer, maar hij respecteerde mijn keuze. Het is iets voor mijn leven. Als ik een foute keuze maak achteraf ben ik degene die er mee zit."

Volgens Dest heeft hij niet de keuze voor de Verenigde Staten gemaakt omdat hij daar meer kans heeft om veel in actie te komen. "Die zekerheid heb je bij allebei niet", zegt hij daarover. "De kwaliteiten bij de VS zijn misschien wat minder, dat kan ik wel toegeven, maar bij allebei is er geen zekerheid. Ik moet gewoon mijn best doen. Het maakt niet uit waar ik speel en met wie ik speel. Ik moet gewoon mijn best doen en zorgen dat ik mezelf laat zien."




Tags

dest usa amerika koeman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Prima keuze lijkt me. Hij heeft er de hele jeugd doorlopen dus imo logisch.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik ben niet verbaasd. Hij heeft voor u17 en u20 voor VS gespeeld. Daarnaast speelde hij kort geleden een oefenpotje voor VS. Alles wees erop dat hij voor VS zou kiezen. Ik vind het wel jammer. Ik ben wel van mening dat Sergino veel mooiere en boeiendere wedstrijden met NL had kunnen spelen. Zoals gezegd jammer, maar ik had het wel verwacht.
+1/-0

4 jaar geleden
Tja... Dumfries for president dan maar

(als ik die zo bezig zag tegen AZ en laatst ook tijdens de interlands, ik mag hopen dat er nog ergens een goeie rechtsback opstaat in de komende 8 maanden)
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Ja maar, volgens PSV is het de beste back die er is en Dest had toch geen schijn van kans gemaakt... ik vind Dumfries een rondrennende kip zonder kop.
+3/-1

4 jaar geleden
Leuk voor Dest, balen voor het Nederlands voetbal. Als er iemand overschat is dan is het Dumphries wel.
+4/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gekozen voor het land waar hij de jeugdelftallen heeft doorlopen. Prima en heel begrijpelijk dus. En verder is dat ook goed nieuws voor Veltman.
+2/-0

4 jaar geleden
Hij volgt zijn hart, prima toch. Volgens mij is de wens om hem voor het " voetbalbederlandschap te laten kiezen , vooral vanwege de al tijden slecht ingevulde rechtsbackpositie van het Nederlands Elftal. Ook deze speler heeft eigenlijk nog niets bewezen. Hij heeft potentie, maar op dit moment is het dat dan ook. Ook bij Ajax willen we graag dat het de Nico op rechts is natuurlijk, maar dat we weer eens een prima rechtsback hadden dachten we ook van van Rijn , vd Wiel, Tete , Veltman, en vorig seizoen Mazaroui.
+1/-0

4 jaar geleden
Uiteindelijk slim. Na zijn onvermijdelijke terugval zal hij toch niveau te kort komen voor Oranje en bij de VS kan ie tot in lengte van dagen blijven staan.
+2/-3

 
Haha Fluffy toch, Dest had gewoon de eerste back van het NL-elftal geworden en dat weet hij zelf ook wel.
Ik denk dat hij juist bewust op sportieve en commerciële reden voor team USA gekozen heeft en dat ze hem dat ook wel goed ingefluisterd hebben.
Voetbal neemt daar erom aan populariteit toe en het niveau zal ook gestaagd door stijgen de aankomende jaren.
Die doen straks niks onder meer voor oranje.
Het WK 2026 is in de VS, Dest is dan normaal gesproken precies in de beste en sterkste fase van zijn carrière.
Denk is na als hij op dat moment vaste basisspeler is bij ik noem maar wat Chelsea, Arsenal of misschien wel Juventus.
Een blikvanger van een gastland met zo`n 350 miljoen inwoners, ik denk dat Nike met zo`n toernooi in eigen land niet moeilijk doet over een contactje van 50 miljoen.

Maar goed wij blijven de eerste 10 jaar dus nog tegen die vreselijk boos kijkende kop van Dumfries aankijken in oranje en kunnen met een helm in de 2e ring gaan zitten om voorzetten van hem op te vangen die daar belanden.
Kijk met groot brainport op zijn borst heeft het nog wel iets van humor zo`n boos oergezicht erboven maar in het shirt van het nl elftal doet het echt grote afbraak en schaam je er als Hollander gewoon bijna voor.
+3/-1

4 jaar geleden
Jammer. Dest is beter als Dumfries.
+2/-0

4 jaar geleden
Goede keuze. Als je het mij vraagt, zou hij het niet gaan maken bij Nederland. Hoewel ik Dumphries niet uit kan staan is hij in potentie (want nu hopeloos uit vorm) de betere van de 2. Voor het moment mag je van mij dan wel Veltman bij NL even laten staan, die kan tenminste degelijk verdedigen.
+2/-0

4 jaar geleden
Het is jammer maar met de USA heeft hij niet voor het hoogste gekozen en dat verbaast mij wel een beetje
Duidelijk gevalletje vaderlandsliefde
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal