Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'De eerste helft was geweldig van onze kant'

27 oktober 2019 19:31

Erik ten Hag vond dat zijn keuze om Donny van de Beek op de plek van Edson Álvarez te zetten uitstekend had uitgepakt. "Net zoals enkele andere keuzes, zoals Hakim Ziyech op tien. Dat heeft ook fantastisch uitgepakt", aldus Ten Hag in gesprek met Fox Sports. "Ik wilde diepte hebben. Dat komt vanaf de zijkanten. Dat wilde ik met Promes en Neres. Hakim speelt meer in de halfruimtes en dat kan hij uitstekend, maar deze wedstrijd vroeg meer om diepte vanaf de zijkanten."

Ajax schoot tegen Feyenoord uit te startblokken. "Ik heb echt genoten van de drive waar wij mee speelden en van het tactisch vermogen hoe het plan werd omgezet", zo gaf hij aan. "Op de juiste momenten werd er druk gezet. Feyenoord kwam er niet uit. Ik vond ons al met al heel goed speelden."

In de rust had Ten Hag aangegeven dat zijn ploeg zo door moest blijven gaan. "Je weet dat het moeilijker wordt, omdat Feyenoord vooral de schade wil gaan beperken en achterover gaat leunen", zei hij daarover. "Zelf wil je graag het tempo er in houden en goals erbij maken. We hebben de kansen wel gecreëerd, maar ik richt me vooral op de eerste helft. Die was geweldig van onze kant."

Dat Ziyech woest was toen hij gewisseld werd, vond Ten Hag geen probleem. "Het zegt alles over Hakim. Hij wil altijd voetballen. Hij is een geweldige liefhebber", aldus de trainer van Ajax. "Daar heb ik er meer van. Zij vinden het nooit leuk als ze gewisseld worden. Wij hebben voorin veel goede spelers en proberen om de belasting zo veel mogelijk te verdelen. Nu kon het om dit zo te doen. Ik vind het wel mooi dat hij zo'n liefhebber is en hij boos is, maar dat moet hij natuurlijk niet tonen."




Tags

hag feyenoord ziyech achterover alvarez beek belasting beperken fox halfruimtes leunen neres promes woest

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal