Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax walst over Feyenoord heen en is genadig met 4-0

27 oktober 2019 19:06
Foto: Pro Shots

Ajax walst over Feyenoord heen en is genadig met 4-0; image source: Pro Shots

Ajax heeft in de Klassieker hard uitgehaald tegen Feyenoord. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van Erik ten Hag met 4-0 veel te sterk voor de Rotterdammers. Door treffers van Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek was de uiteindelijke eindstand al voor rust bereikt.

Ajax schoot als een komeet uit de startblokken en leek er alles aan gelegen om revanche te nemen voor de zware nederlaag in Rotterdam van vorig seizoen. Na twee minuten was het al voor de eerste keer raak toen Quincy Promes opstormde aan de linkerkant en zijn pass kwam bij Dusan Tadic terecht. De aanvoerder zette met een uitstekende pass Hakim Ziyech alleen voor doelman Vermeer en zijn schot ging vervolgens in het doel.

De supporters in de Johan Cruijff ArenA waren nauwelijks uitgejuicht of de bal lag alweer in het doel. David Neres trok naar binnen en zijn voorzet werd door Nicolás Tagliafico in het doel gewerkt. Na zeven minuten spelen had de ploeg van Erik ten Hag de stand al op 2-0 weten te zetten. Ook in de minuten daarna bleef het eenrichtingsverkeer en kregen onder meer Promes en Tadic grote kansen om de score verder uit te breiden. Zij kregen de bal echter niet in het doel.

Halverwege de eerste helft ging de storm van Ajax liggen en kon Feyenoord er af en toe uitkomen. Toen een treffer van Toornstra terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel leek de ploeg wakker geschud te worden en werd het tempo weer flink opgevoerd. Na een één-twee met Tadic wist Neres met een mooie stift voor de 3-0 te zorgen, terwijl nog voor rust Donny van de Beek een mislukt schot van Sergiño Dest een beetje gelukkig in het doel wist te koppen. Toen Gözübüyük had afgefloten voor de rust stond Ajax al op een riante 4-0 voorsprong.

Ook na rust schoot Ajax weer uit de startblokken en het publiek leek zich op te gaan maken voor een historische monsterscore. Neres en Van de Beek kregen goede kansen, terwijl een vrije trap van Ziyech net naast het doel ging. De echte scherpte was echter al weg bij de ploeg en het spel werd alleen maar slordiger, waardoor er geen doelpunten meer vielen. Niemand bij Ajax die daarom maalde omdat het eerder op die middag concurrent PSV in eigen huis vernederd zag worden door AZ, waardoor het na elf speelrondes al een voorsprong van zes punten heeft en bovendien ook een veel beter doelsaldo.




Tags

feyenoord neres beek tadic ziyech arena genadig hag promes tagliafico walst afgefloten dest geschud klassieker komeet maalde monsterscore opstormde revanche riante scherpte slordiger stift toornstra uitgejuicht vermeer vernederd wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos