Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Bij Ajax doen we niet aan de olympische gedachte'

23 oktober 2019 09:21 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Bij Ajax doen we niet aan de olympische gedachte"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International gaat Erik ten Hag onder meer in op de kritiek dat er na de investeringen voor het eerste elftal nog nauwelijks ruimte is voor jeugdspelers om door te breken. "Bij Ajax doen we niet aan de olympische gedachte", aldus Ten Hag. "Wij eisen in alles Champions League-niveau. De opleiding moet dan ook van dat niveau zijn."

Ten Hag gaat verder: "Er zullen nu misschien minder talenten bij Ajax doorbreken dan wanneer we tevreden zouden zijn met Eredivisie-niveau. In dat geval zou Ajax met misschien tachtig procent zelfopgeleide spelers in de Eredivisie kunnen spelen. Wil je echter een rol spelen in de Champions League, dan zul je ook gerichte aankopen moeten doen op het moment dat sleutelspelers vertrekken."

Er wordt echter ook nog altijd gekeken naar de eigen jeugdopleiding. "We hebben er dit seizoen wel heel bewust voor gekozen de kleedkamer leger te maken door mee te werken aan het vertrek van Schöne, Dolberg en Dani de Wit. Ook voor de jonge spelers is dat goed", zo geeft hij aan. "Als het perspectief namelijk verdwijnt, kan zich dat uiten in frustratie. Ryan Gravenberch, Noa Lang, Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp zitten kort achter de zestien, zeventien basisspelers, zij kunnen de aansluiting vinden."

Meer op VI.nl




Tags

hag eredivisie dolberg ekkelenkamp gravenberch schone traore

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou zeggen beloon Lassina Traoré dan is met een basisplaatst in het 1e. Hij is momenteel topscorer van de Keuken Kampioen Divisie en misschien is hij wel de missende link voor ons huidige spitsen probleem.
+1/-0

4 jaar geleden
Laten wij het maar aan Eric ten Hag overlaten want de fans zijn een nooit eens geweest.
+1/-0

4 jaar geleden
Het wisselbeleid is wel consequent. Zo komen de wissels dit seizoen steevast pas laat in de tweede helft en worden in de regel geen talenten ingebracht. Terwijl er dit seizoen in de Eredivisie juist veel meer spelers op de bank morgen zitten en je dus als trainer meer keus hebt. Ik zou toch echt 16 man actief willen doorwisselen/rouleren, waarvan zeker 2 grote talenten zoals Noa Lang en Ryan Gravenberg. In 80% van de Eredivisiewedstrijden kan dat ook gewoon zonder zorgen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal