Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'De kans dat we in beroep gaan is groot'

21 oktober 2019 22:31 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "De kans dat we in beroep gaan is groot"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf geeft Edwin van der Sar aan de straf van de UEFA teleurstellend te vinden. Ajax mag vanwege ongeregeldheden in Valencia geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Chelsea. "In het stadion heerste een prima sfeer en voor onze supporters in Spanje had ik alleen maar complimenten", aldus Van der Sar. "Er is één relletje buiten het stadion geweest. Dat had niets met onze officiële supporters te maken. De kans dat we in beroep gaan is dan ook groot."

De algemeen directeur is niet te spreken over wat er in het uitvak tegen RKC gebeurde. "Wat ik wel afkeur, is het vuurwerk dat tijdens de wedstrijd tegen RKC door Ajax-fans is gebruikt. Daar help je niemand mee. Op deze manier luistert echt niemand naar je", zo geeft hij aan. "Nu hangt ons ook in Nederland een straf boven het hoofd. We zetten bij Ajax veel goede stappen vooruit, maar daar hebben we wel de supporters bij nodig."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

sar beroep rkc chelsea column nederland telegraaf uefa uitvak valencia vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat er afgelopen wedstrijd tegen RKC gebeurde was tekenend voor de Ajax supporters. De massale support naar de spelers toe terwijl de spelers op 50% van hun kunnen speelden was geweldig. Een paar sierpotten BUITEN het stadion was een kwajongens-streek. Geen gevaar voor mensen in het stadion. Maar de hoeveelheid supporters die een fakkel op staken in het vak was bizar. Dan hebben we het vaker over rotte appels, maar ik denk dat een groot deel van het vak bestempeld kon worden als rotte appel dit keer. Dit terwijl juist de ogen gericht waren naar de Ajax supporters, heel dom! De club mag de boel weer vergoeden en de supporters mogen zich weer ‘bedrogen’ voelen, want er zullen weer sancties volgen.
+11/-2

4 jaar geleden
Ik blijf het jammer vinden dat mensen de boel zo lopen te verkloten.
+11/-2

4 jaar geleden
Nederland is een jank land geworden. Slopen keur ik af maar fakkels in het uitvak geeft gewoon sfeer. Maar goed de knvb heeft liever dat we netals AZ met een papieren klapper in ons handen staan.
+3/-11

 
4 jaar geleden
Fakkels...ik haat die dingen. Onveilige shitzooi is het. Niet bestemd voor een druk vak. Ik heb mazzel gehad tot nu toe maar enkele gezien met brandwonden in nek, arm of been. Not amusing.
+8/-0

4 jaar geleden
Soms heb ik het idee dat Ajax vooral Europees klein gehouden dient te worden.
Men is doodsbenauwd dat Ajax weer Europa gaat regeren.
Alles op elk gebied moet dus blijkbaar gebruik worden gemaakt om de club tegen te werken. Chelsea is een Engelse club en dat voetballand heeft veel invloed bij de UEFA. Hoe onrechtvaardig ook.
Des te mooier zou het zijn als Ajax morgenavond Chelsea wegblaast.
+4/-2

4 jaar geleden
Er worden fakkels afgestoken en men heeft het over 'gevaar', 'rotte appels' en 'de boel verkloten'. Nee, ik heb ik helemaal niets met de mentaliteit van veel supporters tegenwoordig...
+2/-5

 
4 jaar geleden
Als je iets doet dat tegen de regels is, verneuk je de club. Lekker dan, zo een maak-je-club-maar-kapot mentaliteit.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Lekker dan, zo'n kudde-makke-schapen-mentaliteit...
+0/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Fuck het, een bepaalde slag supporters vindt fakkels tegenwoordig 'heel erg', omdat 'het niet mag'. Morgen mag iets anders niet, en dan gaan we dat met zijn allen ook 'heel erg' vinden. Zoek het maar uit.
+0/-4

 
4 jaar geleden
Wat is dat voor rare redenering. De meeste supporters vinden fakkels op zich zelf helemaal niet erg.
Wat erg is, is dat continue de club wordt benadeeld.

En het is niet morgen fakkels en overmorgen pisbakken bekladden.
Wat wel en niet kan is al jaren het zelfde, "men" is het daar alleen niet mee eens en gaat gewoon door, en benadeld daarmee moedwillig de club.

Dat is erg.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Omdat 'men' niet zomaar braaf alles slikt. Daar kun je van vinden wat je wil maar met deze insteek steekt volgend jaar iemand een peuk op in het uitvak en kraamt iedereen dezelfde onzin uit omdat dat niet mag en hij de club benadeelt. 'Rotte appels', 'tuig', 'gespuis', ik ben daar wel klaar mee. En nee ik was er niet en ik ga al jaren niet meer naar uitwedstrijden. Maar dat supporters automatisch schande spreken van een willekeurige pyro actie...nee, ik snap dat niet.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nee Slavia, er zit geen rek in regels. Ze zijn al jaren hetzelfde. Roken in de JC Arena mag ook al een jaar of drie niet trouwens. Als je het daar niet mee eens bent kun je ook gewoon wegblijven. Dat sommigen het niet eens zijn met dit soort zaken is al lang iedereen duidelijk. Zij hebben hun punt al lang gemaakt, maar schieten er toch echt niets mee op behalve een negatief beeld van de club.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat klopt SuperSlavia en ik sta hier ook volledig achter mijn woorden. Fakkels zijn nou eenmaal gevaarlijk, helemaal als je er mee gaat gooien (wat regelmatig gebeurd). Zijn dat rotte appels? Zeker, ze kosten de club alleen maar geld. De boetes zijn namelijk een stuk hoger dan je seizoenskaart. Sfeerverhogend? Misschien voor een paar supporters in hetzelfde vak die niet de asresten in zijn ogen krijgt.
+4/-0

4 jaar geleden
Die actie achter het stadion vond ik wel echt goed gedaan. Je bent er niemand mee tot last en je actie valt hoe dan ook op in zo'n mini stadionnetje zoals die van RKC.
Ik denk dat wanneer je een groot doek met UEFA maffia in het vak had gehad met dito spreekkoren je punt ook meer dan duidelijk was geweest. Nu snijden we ons weer zelf in de vingers met zeer waarschijnlijk een potje zonder uitpubliek in de eredivisie.
+2/-0

4 jaar geleden
"Hee Kees, ze beschuldigen ons van misdragingen in de stad?" "Echt? Dat waren wij helemaal niet!" "Dat weet ik toch, Kees, maar dat kunnen we niet zomaar over onze kant laten gaan, toch?" "Nee, natuurlijk niet. Oh wacht, ik heb een idee!" "Vertel..." "Laten we ons bij de volgende wedstrijd massaal misdragen om kenbaar te maken dat wij ons nooit eerder misdragen hebben!" "Geniaal, Kees, ik ga meteen de rest bellen..."
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal