Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde'

17 oktober 2019 08:21 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Edson Álvarez aan dat hij per se naar Ajax wilde, ondanks dat het voor hem als Mexicaan eenvoudiger was geweest om naar PSV te gaan. "Bij PSV staan de deuren voor Mexicaanse spelers altijd open, dat zou voor mij dus ook de makkelijkste en veiligste keuze zijn. Maar voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde", aldus Álvarez.

De Mexicaan wist na het zien van de wedstrijden in de Champions League vorig seizoen dat hij het niet makkelijk zou gaan krijgen. "Ik zal niet liegen, ik was best een beetje bang om naar Ajax en Nederland te gaan. Dit is namelijk compleet buiten mijn comfortzone", zo geeft hij aan. "Ik was absoluut klaar voor een volgende stap in mijn carrière, maar Nederland staat als land wel aan de basis van het moderne aanvallende voetbal. Hier leer je het abc van het voetbal, met Ajax als meest aanvallende club. Voor mij dus de ideale voetbalschool. Hier kan ik groeien als persoon, maar vooral als voetballer."

Over een vervolgstap denkt de verdediger nog niet na. "Eerst de focus op Ajax. Kampioen worden en hopelijk heel ver komen in de Champions League", zegt hij daarover. "Ik hou van het aanvallende voetbal dat Manchester City speelt, dat is vergelijkbaar met dat van Ajax. Ooit daar voetballen zou een volgende stap kunnen zijn, maar eerst wil ik heel veel mooie dingen bij Ajax realiseren."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

alvarez nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Zet deze man maar op de 6 positie met Martinez en vd Beek er voor.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Zet deze man maar naast Blind in het centrum, met Martinez en Vd Beek in de halfruimtes er voor.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Laat ze maar lekker lullen de Driessen's van deze wereld.
Die jongen doet het prima, is net 3 maanden in Nederland en pas 21 jaar.
We zien met eigen ogen hoe moeilijk het zelfs voor een super talent als de Ligt is om je eigen aan te passen aan een nieuwe omgeving, speelwijze, cultuur, hoger niveau etc.
Alvarez is wat dat betreft prima begonnen bij Ajax en zal alleen of maar beter gaan worden.
+4/-0

8 maanden geleden
Gelukkig kan niet iedere voetballer slagen bij Ajax. Waarom gelukkig? nou het niveau ligt zo hoog dat zelf een speler als Alvarez beseft dat het gaan naar Ajax geen gelopen race is.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bedreiging bevolking chelsea china correctie dwtk fier gedeeltes hersenspinsels houder irak iran kernkoppen kernwapens koen kremlin luigitentorioabc navo nederland opsporingsdiensten potter rusland schijt sleepwet snowden tijdreizen vage valbommen vetorecht volkel